Hlavní obsah
Názory a úvahy

„Za rakovinu si můžete sami !“ Dušek zrcadlem lynče chtivých Čechů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Stream.cz

Jaroslav Dušek v rozhovoru pro Čestmíra Strakatého

Schválně, dokázali byste uhádnout, kolik času je potřeba na rozbouření instagramových vod a následnou vlnu znechucení a opovržení? Věřte nebo ne, stačí vám k tomu pouhá jedna minuta!

Článek

Ano, skutečně, pouze jedna minuta! A rozhovor Čestmíra Strakatého s Jaroslavem Duškem je toho zářným příkladem.

Jaroslav Dušek je kontroverzním mužem v mnoha směrech. Často bývá titulován ezo bláznem, antivaxerem či šarlatánem. Nelze se tedy divit, že i jeho názor ohledně rakoviny je poměrně netradiční. V rozhovoru totiž prohlásil, že si lidé za rakovinu mohou sami. Komplexnost tohoto názoru pocházejícího z Duškova alternativního pohledu na život a společnost už bohužel v rozhovoru nezazněla.

Nicméně, video velmi dobře splnilo svůj účel a tato krátká, z kontextu vytržená minuta, se stala virální. Naprostá většina lidí byla tak rozčarována panem Duškem, že úplně zapomněla (nebo spíše ani nikdy nechtěla) věnovat pozornost nenápadnému, avšak nikoliv zanedbatelnému tlaku ze strany pana Strakatého. Zajímavé.

Reakce veřejnosti na tento rozhovor a celková vlna rozčarování dávají krásné zrcadlo naší společnosti. Společný nepřítel Dušek, který si dovoluje tvrdit že rakovina je zodpovědností nemocného, se totiž podle mnohých komentujících automaticky vysmívá všem kdo kdy rakovinu zkoumali stejně tak jak všem rakovinou nemocným dětem. Což sice Dušek nikdy netvrdil, ale proč mu to nepodsunout, že? Jakoby si o to sám řekl, svými scestnými a společensky neuznávanými názory!

Ale ruku na srdce… Nepřijde vám spíše, že účelem podobných ukázek z rozhovorů je vyvolat přesně takovéto diskuse? Diskuze plné nesmyslných a bezvýznamných domněnek, které pouze vyvolávají další a další negativitu a velkou vlnu starého dobrého hejtu? Inu, v nadávání, vztekání se a neustálém ukazování si na někoho prstem, jsme zkrátka my Češi bezkonkurenční.

No a na svobodu slova? Na to už se zase nějak zapomnělo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám