Hlavní obsah

100 příspěvků (taková malá inventura)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Většina mých příspěvků na těchto stránkách jsou kreslené vtipy.

Článek

Pod označením Praguecoffeebar jsem na tyto stránky umístil už 100 příspěvků a toto je 101. (Do doby, než jsem se nechal inspirovat Milošem Zemanem, jsem přispíval pod svým osobním jménem. Ne všechny moje příspěvky byly publikované.)

Většina příspěvků jsou kreslené vtipy. Ty začaly vznikat jako vedlejší produkt mých malířských pokusů a postupně, vzhledem k návštěvnosti, zcela převážily.

Nejvyšší návštěvnost má příspěvek Když humor, tak černý… Je to vtip, který si prohlédlo 7.764 návštěvníků. Na druhém místě se umístil vtip Ale doktor říkal… se 7.220 návštěvníky, na třetím je vtip Piráti maj starosti… (6.016 návštěv). Samozřejmě, je třeba vzít v úvahu, že ne každý, kdo se na příspěvek podívá, s ním souhlasí nebo se mu líbí. I návštěvnost je projevem umělého světa, ve kterém žijeme - víc záleží na času a místu publikace než na příspěvku samém.

Zastavím se ještě u toho nejnavštěvovanějšího, který byl publikován 19.9. 2024 pod názvem Když humor, tak černý… Jedna z diskutujících k němu v diskuzi připsala, že mu nerozumí. Není divu, na obrázku je obyčejná scéna z obchodu nebo tržnice, kde prodavač říká:"Nabízím naše nové pagery! Za zaváděcí ceny, s doživotní zárukou…" Vtip by nebyl vtipem, kdyby se v té době ve světě neděly věci, které se děly. Teprve, nebereme-li v úvahu jen text (obrázek opatřený textem), ale taky kontext, můžeme vtipu začít rozumět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám