Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nakonec přece dobrá zpráva!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Praguecoffeebar

Praha 5.2. 2024

Není nikdo, kdo by poskytl naději, jedna dobrá zpráva ale je!

Článek

Nahlédne-li člověk do médií, je konfrontován se samými ukrutnostmi. V zahraničním zpravodajství samí mrtví, v domácím jsem několikrát zahlédl členy vlády a vypadali, jako že zrovna mají smrt na jazyku.

Moje každodenní zkušenost odpovídá ekonomickému zpravodajství, které připomíná přenos z funusu. Devadesátá léta byla strašná, ale existovala naděje, že se věci změní. Ne ovšem libovolně, ale k lepšímu.

Když se na jejich závěru dostal k moci Zeman, domníval jsem se, že je to projev přechodného období, které zakrátko skončí. Zeman skončil, ne ovšem zakrátko, ale až v loňském roce. A dnes se nezdá, že by tu byl někdo, koho by bylo možné považovat za takového, který už do toho přechodného období nepatří.

Proběhlo několik velkých demonstrací, žádná z nich nepřinesla dlouhodobý výsledek. Vláda prosadila svůj soubor opatření, jak se tomu říkalo za komunistů, balíček, jak se tomu říká dnes. A u toho to skončilo. Od EU se nedá čekat nic, nedokázala se shodnout ani na tom, jaký bude v létě čas. Naopak, čekat se dá pokračující rozvrat. Nevidím nikoho a nic, co by tomu bránilo.

A přece je tu dobrá zpráva - jaro je tu, a protože už není Vaculík, aby to konstatoval, konstatuji to já.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám