Hlavní obsah
Umění a zábava

Neodvracej zrak, výstava v Galerii kritiků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Praguecoffeebar

Obraz ze série Nativity od Rafaela Smeta

Výstavou Neodvracej zrak pokračuje pražská Galerii kritiků v záslušném představování mladých a méně známých umělců.

Článek

Výstavou Neodvracej zrak pokračuje Galerii kritiků, sídlící v pražském paláci Adria, v záslušném představování mladých a méně známých umělců české veřejnosti. Čtenáři, kteří neodvrátí zrak, ať už od ukázek, doprovázejích tento článek, nebo během osobní návštěvy, se mnou jistě budou souhlasit, že by se výstava klidně mohla jmenovat Každý pes… Nevidím nic, co by tuto skupinu malířů a malířek spojovalo, kromě toho, že jde o absolventy ateliéru Malby pražského Art and Design Institutu (Bednáriková, Krkavcová, Lormanová, Smet, Starosta, Šebková).

Foto: Praguecoffeebar

Druhý obraz z diptychu Kam bych se měla vrátit od Pavly Šebkové v GK

Návštěvou výstavy si návštěvník může nejen rozšířit svoji představu o současné české malbě, resp. výběrových kritériích těch, kteří jsou za přípravu mladých umělců zodpovědní, ale taky se obohatit o osobní zkušenost s rondokubismem, stylem, ve kterém je sídlo Galerie postaveno.

Foto: Praguecoffeebar

Lenka Krkavcová: Balada o zrcadle

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz