Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pražská kavárna vrací úder

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Pražská kavárna vyplula do bouřlivých vod české politiky a současného světa.

Článek

Brzy to bude čtvrt roku od chvíle, kdy jsem založil tuto imaginární Pražskou kavárnu. A kde je bývalý prezident Zeman se svým Ovčáčkem? Kde je Ovčáček se svými Haló novinami?

Jejich zánik nebyl jedinou změnou ve sféře žurnalistiky v poslední době. A protože jsem o proměně politiky napsal článků hned několik, zatímco proměně mediální oblasti jsem se dosud nevěnoval, učiním to nyní:

- Bývalý prezident Klaus (a jeho parta) už nepíše do Neviditelného psa, ale do Protiproudu bývalého Klausova mluvčího Hájka. Je tedy jasné, že - stejně jako bývalý prezident Zeman - taky bývalý prezident Klaus se nechce spokojit s ostudou způsobenou výkonem prezidentského mandátu, ale dává si záležet, aby ostuda trvala i po jeho ukončení.

- Málokdo se zasloužil o rozvoj současné novinařiny tolik, jako bývalý premiér Babiš. Vznikla přinejmenším dvě periodika, založená novináři, kteří se s ním nepohodli v době, kdy vlastnil Mladou frontu DNES a Lidové noviny - Echo24 a Forum24. Pěkné Kmentovy a Patočkovy knihy by též bez Babiše nevznikly, neboť je jejich tématem. O spisovatelce Krnáčové nemluvě…

- Z neznámých důvodů redaktor Britských listů Dolejší nepublikuje své články v Britských listech, ale na Médiu.

Tohle všechno je dobré mít na paměti, máme-li si uvědomit, do jak bouřlivých vod Pražská kavárna vyplula a v jaké divočině existuje. Nenechá se tím rozházet - bude se i nadále zabývat politikou, uměním a kulturou v nejširším slova smyslu, a kvalitou kávy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám