Hlavní obsah
Víra a náboženství

K páně Stejskalovu vyjádření na přiznání paní Marie Viktorie Kopecké

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K páně Stejskalovu výkladu Bible a z něj vycházejícího názoru (na nějž má nezpochybnitelné právo) chci říci svoje. Nejprve toto: Jsem bezkonfesní křesťan, řídím se Desaterem a zdravým rozumem. A teď ke článku a k paní Kopecké.

Článek

Paní Kopecká veřejně přiznala, že prožívá šťastný citový vztah; moc gratuluji, zdaleka ne každého to potká. Je to vysoce intimní (soukromá, jen jich se týkající) záležitost, ač se chce informovat celý svět o našem štěstí. JENŽE je to JEN NAŠE věc, nikomu do toho nic není a nemá se co zajímat, s kým co a vůbec. Paní Kopecká zveřejnila, že je na holky (to já taky - každý na tu jednu svoji a je mi tak dobře ). Konec konců, mají-li se dva opravdu rádi, na pohlaví nezáleží (to je letitý bonmot).

Samozřejmě, láska má citovou i tělesnou stránku a jedna ke druhé patří a oddělovat je špatně. Pan Stejskal se odvolává na to, že něco takového odporuje Bibli a tím pádem je to hřích a paní Kopeckou vyhodit z práce a nejlépe ji metlou vypráskat z města. Samozřejmě, děti se rodí mamince a tatínkovi a jinak to nejde. V Bibli je tak psáno, jenže striktnost tohoto příkazu plyne ze skutečnosti života na poušti naposledy před dvěma tisíci léty, ale hlavně mnohem dříve: málo vody, málo potravin, žádná péče, žádné léky, těžká a špinavá zemědělská práce - pro přežití společnosti bylo nutné, aby se rodilo co nejvíce dětí, mnoho jich nepřežije. Takže jeden a jedna, city stranou!

Dnes žijeme dvacet jedno století po Kristu. Církev Československá Husitská, i když ji sleduji jen zvenčí, je velmi moderní a tolerantní, je „k lidem“ a sdružuje, myslím, šťastné bratry a sestry. Tak to štěstí přejme i ostatním a nezanášejme sem fanatismus a ultraortodoxii!

Paní Kopecké přeji, aby byla šťastná tak, jak je, aby jí to vydrželo, a aby jí to nikdo nekazil. Pane Stejskale, to není útok na vás, ale připusťte, že Bible se přestala psát před dvěma tisíci let!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám