Hlavní obsah
Prezidentské volby

Petr Pavel. Andrej Babiš. Do druhého kola zbývá 11 dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Programy do voleb

První kolo voleb je za námi. S rekordní účastí 68,24 % ho těsně vyhrál Petr Pavel se ziskem 35,4 % hlasů, druhý Andrej Babiš získal jen těsně pod 35 %. Tito dva tak postupují do druhého kola, které se koná za dva týdny, 27. a 28. ledna.

Článek

Minulý týden přinesl osvobozující rozsudek pro Andreje Babiše, poslední průzkumy, poslední debaty, odpovědi kandidátů, ale také kybernetické útoky na weby kandidátů, weby ministerstva, ale i Programy do voleb, a pak samotné první kolo. Už od prvních hodin byla hlášena vyšší než obvyklá účast, která nakonec překonala 68 %. Výsledky byly známé v sobotu v 19:12.

Druhé kolo začalo. Neúspěšní kandidáti Danuše Nerudová, Pavel Fischer, Marek HilšerKarel Diviš podpořili Petra Pavla. Jaroslav Bašta nebude doporučovat žádného kandidáta, Tomáš Zima zatím podporu nikomu nevyjádřil.

Foto: Programy do voleb

Bookmakeři

Sázkové kanceláře zatím vidí větší šance na straně Petra Pavla, v většiny se pohybuje s průměrným kurzem 1.15, zatímco Andrej Babiš s kurzem kolem 6.00. Stejně tak průzkumy, které mohou opět vycházet až do příštího pondělí, doposud viděli Petra Pavla jako možného vítěze. Průměr průzkumů nabízí PBS pro druhé kolo.

Foto: Programy do voleb

Model PBS pro druhé kolo

Čeká nás rychlá intenzivní kampaň před druhým kolem. Uvidíme, s jakou strategií do ní kandidáti půjdou. Mimochodem, opět můžete požádat o voličský průkaz, osobně do příští středy, online nebo poštou do pátku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz