Hlavní obsah
Aktuální dění

Poslední týden před volbami, na Programech je vše připravené

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Programy do voleb

7 dní do voleb, takřka vše je nachystané, 30 stran, 674 kandidátů. Tak v pátek a sobotu, odvolit, užít si víkend a v neděli pozdě večer výsledky.

Článek

Web k eurovolbám je už takřka v plné parádě. Chybí poslední funkcionalita - průvodce. Do kalkulačky poslalo podklady 26 stran, odpovědi na volební otázky zaslalo již 50 kandidátů, na další ještě čekám. Snad si to všichni nenechali na poslední týden, to by byl docela blázinec. Do toho přibyla hromada interaktivních i informativních prvků, web prošel několika úpravami vzhledu a použitelnosti, apod.

Krajské volby budou 20. a 21. září, společně s prvním kolem voleb senátních. Je to naposledy v září, od příště už to bude vždy první říjnový týden. V přehledu už je 122 stran napříč kraji a celkem 671 kandidátů.

Senátní volby již znají 87 kandidátů, alespoň někdo je znám už v každém obvodě.

Průzkumy

Foto: Programy do voleb

STEM/MARK pro H21

V květnu vyšel jeden průzkum od STEM/MARK, který si objednala H21 Karla Janečka. Podle průzkumu by volby vyhrálo ANO se ziskem 26 % a náskokem 4 procentních bodů před Spolu, třetí by byli s odstupem Piráti s 12 %. Do europarlamentu by se dostali také Starostové, SPD a Trikolora, koalice Stačilo a také Přísaha a Motoristé. Na příspěvky by dosáhli SOCDEM, Svobodní, Zelení a možná těsně i strana PRO. Model zároveň odhaduje, že u čtyř stran dojde k přeskočení kandidáta. Krom tohoto průzkumy vyšel také KantarMedian. Víceméně ale nedošlo k výraznějším posunům.

Slovenské okénko

Patrik doplňuje a dohledává informace ke slovenským kandidátkám, volební program mají takřka všichni. Vše najdete na speciálním webu programydovolieb.sk. Díky za pomoc.

Novinky na webu

Kalkulačky, kvízy, ankety, tipovačky, výsledovky, porovnání, filtry nebo návody, jak volit. Bylo toho opravdu hodně a už zbývá jen poslední věc, která by měla být hotová do pondělí.

Návstěvnost za minulý měsíc

Je před volbami, takže čísla trošku .. ehm .. poskočila. Začala i menší kampaň skrz speciální program Googlu pro neziskovky, ale jinak je takřka vše z vyhledávačů a sociálních sítí. Ale občas se odkaz na Programy objeví i v nějakém článku, na Novinkách, v Euractivu, Olomouckém Reportu, Echu nebo Liberecké drbně. A zejména Novinky na začátku měsíce přinesly opravdu hodně lidí. Btw rozeslal jsem také první tiskovou zprávu.

7. a 8. června, volby!

V pátek od 14:00 do 22:00 a v sobotu od 8:00 do 14:00. Pak to komise sečtou, pošlou do ČSÚ a pak .. budeme čekat, dokud neodvolí v poslední vesnici v Itálii v neděli ve 23:00. A až pak budeme znát výsledky.

A na Programech ještě něco bude?

Strany a kandidáti mají do 6. června do 14:00 na všechny úpravy, odpovědi apod. Pak bude Admin uzavřen a cache přepnutá na plný výkon.

Vznikne průvodce, ale co do funkcionalit, tak na webu už moc úprav nebude. This is it, baby.

Sdílejte, komentujte, lajkujte, pomáhejte se dostat k co nejvíce lidem.

A v pátek a sobotu dobrou volbu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz