Hlavní obsah
Prezidentské volby

Sbohem 2022, ahoj horká fáze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Programy do voleb

Vyrovnané čelo, zbytek pod 5 %.

Člověku by ani nepřišlo, že za dva týdny jsou volby. Takové ticho, klid. Uvidíme, zda to je klid před bouří. Ty dva nadcházející týdny budou asi velmi intenzivní.

Článek

A tak se skončil rok 2022. Zlehka, v klidném poklusu, s volebními spoty, zvířátky. Stalo se toho opravdu málo, ale ty další dny to určitě vynahradí.

K Ústavnímu soudu zamířila stížnost Denisy Rohanové. O její stížnosti, stejně tak o stížnosti Karla Janečka, by chtěl soud rozhodnout tak, aby to nijak neohrozilo řádné termíny voleb.

Své volební spoty představili už všichni kandidáti. Zde je najdete všechny:

Jinak ale byla komunikace vesměs digitální, málokdo se pouštěl do jiných akcí. Překvapením mohl být dar 5 000 000 Kč od Richarda Benýška pro Josefa Středulu. Ostatní kandidáti už hlavně utrácí, horká fáze je tu, letáky, dopisy a billboardy musí ven.

Foto: Programy do voleb

Bookmakeři na přelomu roku

U bookmakerů se u sledovaných agentur vrátil na první místo Petr Pavel. Danuše Nerudová i Andrej Babiš mírně ztratili. Nebylo moc podle čeho kurzy upravovat, zvýšený tlak byl pouze na Danuši Nerudovou. Všichni asi čekají, jak se to projeví v průzkumech.

Své odpovědi na volební otázky Programů do voleb zaslal Karel Diviš a můžete si je už přečíst i porovnat na webu. Podobně jako Pavel Fischer vyplnil úplně všechny. Doufejme, že další kandidáti odpovědi pošlou v tomto týdnu, pak už to bude dost blízko k volbám.

A to je vše. Opravdu toho bylo málo, ale ty další dny nám to určitě vynahradí. Do voleb nás čeká asi desítka debat, určitě vyjdou nějaké průzkumy (poslední mohou vyjít v pondělí 9. ledna), Mohli bychom se dočkat rozhodnutí Ústavního soudu a pak hodně záleží, co se bude mezi kandidáty řešit. Nerozhodnutých lidí mohou být stále vyšší desítky procent. Takže vítejte v roce 2023, začíná horká fáze kampaně.

Přeji pěkný předvolební týden :) 

P.S.: tento text píšu v pondělí ráno a už tu máme první průzkum v roce 2023. Bude to asi hodně těsný.

Foto: Programy do voleb

Median na přelomu roku

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz