Hlavní obsah
Prezidentské volby

Tenhle týden rozhodne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Programy do voleb

Poslední debaty, poslední články, poslední průzkumy a v pátek začne druhé kolo.

Článek

Začneme průzkumy:

Foto: Programy do voleb

Přehled posledních průzkumů

Dnes byl poslední den, kdy průzkumy mohou vycházet. KantarStem byly sbírané od 16. ledna do 18., resp 19. ledna. IpsosMedian od 20. ledna do 22. ledna. Všechny ukazuje poměrně vysokou odhodlanost jít volit, takže se můžeme dočkat opět rekordní účasti. Ve všech případech souboje vyhrává Petr Pavel nad Andrejem Babišem. Pokud byste chtěli srovnání mezi dnešní situací a stavem před pěti lety, Rozhlas má pěkný přehled.

Foto: Programy do voleb

Bookmakeři

Sázkaři a bookmakeři to reflektují a kurz mezi kandidáty je s velkým rozdílem. V době psaní měl u Tipsportu Petr Pavel 88% šanci na výhru, zatímco Andrej Babiš jen 11% šanci. V objemu vsazených korun vede Andrej Babiš se 70 miliony vsazenými na jeho výhru proti 66 milionům Petra Pavla.

Druhé kolo je hlavně ve znamení debat. Některé už proběhly (Deník, Blesk, Česká televize), jiné se teprve chystají, některé byly zrušeny nebo posunuty pro nemoc Petra Pavla. Čekají nás ještě:

  • Novinky, středa od 9:00
  • Prima, středa od 20:00
  • Nova, čtvrtek od 20:00
  • Rozhlas, pátek od 13:00

Do toho mají kandidáti ještě individuální program, například akci v Příbrami, Hradci Králové nebo Praze.

Foto: Programy do voleb

Ukázka z webu

Na Programech do voleb najdete novou úvodní stránku, oba kandidáti jsou vedle sebe a jde se bod po bodu, co o nich na Programech najdete. Jednoduše, přímočaře, přehledně, od programů, týmů, hodnot, financí po volební spoty.

Až do středy si můžete vyřídit voličský průkaz, v úřadě svého bydliště, osobně do 16:00. S ním pak můžete volit kdekoli v ČR i na zastupitelských úřadech v zahraničí. A pak, v pátek od 14:00 do 22:00 a sobotu od 8:00 do 14:00 už to bude jen na vás.

Přeji dobrou volbu. S přehledem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz