Hlavní obsah
Aktuální dění

Velký skok pro Nerudovou a pár novinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Programy do voleb

Poll & Bets Systém, rozšířená verze Poll of Polls

Týden začal zvolna, došlo na rozhodnutí v několika menších případech u soudu a pak přišel pátek. Průzkum, který hodně přeházel pořadí a reagovali na to i bookmakeři. A na Programech je nově PBS, něco jako Poll of Polls, jen pojatý trošku komplexněji.

Článek

Soud již rozhodl o několika podání, odmítl tu od Pavla Zítka, Romana Hladíka, Libora Hrančíka i sérii online podání ve prospěch Terezie Holovské. Nejsledovanější případy, tj. Karla Diviše, Karla Janečka a žádost o zrušení kandidatury Denisy Rohanové soud ještě nerozhodl. Mělo by k tomu dojít teď do středy a poté bude seznam kandidátů kompletní.

Foto: Programy do voleb

Median, 9. prosince

V pátek vzbudil hodně rozruchu a emocí nový průzkum od Medianu. Na první místo umístil Danuši Nerudovou s 28 %, Andreje Babiše na druhé místo s 26,5 % a Petra Pavla až na třetí místo s 23,5 %. Všichni si oproti minulému měření polepšili, zbytek kandidátů naopak ztrácel. To se potvrdilo vzápětí i sázkařů a utužilo do konce týdne, kdy bookmakeři reflektovali novou realitu. Danuše Nerudová posílila svůj kurz, ostatní klesali a od 4. místo dál vyloženě padali.

Foto: Programy do voleb

Aktuální vývoj sázek

Horkou část kampaně spustil Josef Středula, který představil svou vizi, vizuál, logo, web i volební spot. Proběhla debata Deníku N, Respektu a debata ke studentským volbám. Andrej Babiš do debat nechodí, spustil svou Talk Show. Plány na další dny a týdny ale docela zpomalují, zřejmě nás čeká kampaňová vánoční přestávka. Ale naskakují už první akce na leden.

Na webu Programů je pár avizovaných novinek. Kandidátům přibyla nová stránka s lepším osobním profilem. Přehled pro každého kandidáta je také zjednodušený, pořád obsahově zajímavý, ale spíš rozcestník, který v sobě má to hlavní. Na úvodní stránce přibyl graf se závodem tří nejsilnějších kandidátů, jsou připravené nové ankety (resp jejich podoba) a nakonec došlo i na slibovaný PBS.

Foto: Programy do voleb

Poll & Bets systém

Poll & Bets systém“ je vlastně na první pohled obyčejný Poll of Polls, jen na rozdíl od něj do sebe nenatahuje jen volební průzkumy, ale 1/ zohledňuje, kdy průzkum probíhal a 2/ porovnává průzkum s reakcí bookmakerů a to rovnou dvakrát. Ale kdo by chtěl, může si to vypnout a uvidí jen ten obyčejný Poll of Polls. Ten mají mimochodem Hospodářky, DeníkSeznam Zprávy.

Co přibude? Seznam lidí, které by si kandidáti vzali na Hrad: kancléře, tiskového mluvčího, apod. Zatím o nich málokdo mluví, stejně jako o členech týmu nebo poradcích. Pak komponenta „multiple answers“ pro ankety a možná i dvě malé interaktivní hříčky pro větší zapojení – „Model prezident“ a „Můj odhad“.

A kdyby dorazily od nějakého kandidáta odpovědi, samozřejmě přibudou na web hlavně ony. Kandidáti mají čas až do 13. ledna, možná je v klidu vyřeší mezi svátky, možná na ně zapomněli nebo se rozhodli na ně neodpovídat. Těch akcí a debat je mnoho, často se na nich otázky opakují, zároveň se chystá několik volebních kalkulaček (Aktuálně svůj kvíz už spustilo) a zpravodajské a publicistické servery s vysokou návštěvností mají logicky prioritu.

Uvidíme, co přinese tento týden. Největší titulky asi udělají rozhodnutí o kandidatuře Karla Diviše, Karla Janečka a Denisy Rohanové.

A to je vše. Ještě pár čísel na konec, přibylo toho docela hodně.

Pěkné zasněžené pondělí :)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz