Hlavní obsah
Sport

Kdo se stane nástupcem Kloppa v Liverpoolu? Xabi Alonso to nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Profimedia

Když trenér Liverpoolu Jürgen Klopp oznámil, že klub na konci sezóny opustí, hned se začalo spekulovat, kdo se stane jeho nástupcem. Favoritem byl donedávna Xabi Alonso, jenže ten tuto nabídku odmítl. Kdo tedy nahradí legendárního kouče?

Článek

Jürgen Klopp přišel do Liverpoolu v roce 2015 a od té doby udělal z klubu jeden z nejuznávanějších na světě. Přivedl jména jako Mohamed Salah či Virgil van Dijk a získal všechny možné trofeje. V lednu však přišla pro fanoušky smutná zpráva. Klopp se rozhodl po devíti letech Liverpool opustit.

Jednou z prvních věcí, která se začala po oznámení řešit, je Kloppův nástupce. Padalo mnoho různých jmen, ale jméno, které se opakovalo nejčastěji je Xabi Alonso.

Ten momentálně trénuje, tuto sezónu zatím neporažený, Bayer Leverkusen. Většina fanoušků Liverpoolu si ho představuje jako ideální náhradu za Kloppa, i když jeho taktika - španělská tiki-taka, se dost liší od té Kloppovy - vysokého presinku a rychlých protiútoků. Nahrává mu ale fakt, že hrál dříve právě za Liverpool, kde je považován za klubovou legendu.

Pro zklamání všech fanoušků však Xabi Alonso na tiskové konferenci oznámil, že v Leverkusenu zůstane minimálně ještě jednu sezónu: „Měl jsem příjemné setkání s klubovým vedením, a tak jsem jim oznámil, že zůstanu zde (v Leverkusenu).“ To tedy znamená, že otazník nad budoucím trenérem Liverpoolu stále zůstává.

Jednou z možností by mohl být Roberto De Zerbi. Ten dostal minulou sezónu Brighton poprvé v jeho klubové historii do evropských pohárů. Vypadá to však, že podobně jako Xabi zůstane. Zájem o něj má také Bayern Mnichov, který se potýká se stejnou situací jako Liverpool - jejich trenér Thomas Tuchel na konci sezóny končí.

Nejpravděpodobněji tedy zatím vypadá třetí možnost. A tou je trenér Sportingu, Ruben Amorim. Ten vyhrál s portugalským klubem titul po 19 letech a tuto sezónu k tomu míří znovu.

Nakonec to ale může být ještě všechno úplně jinak. Necháme se překvapit, co na nás fotbalový osud přichystá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám