Hlavní obsah
Hry

Dokážete najít chybějící číslo do 30 sekund? Pak máte výjimečnou pozornost

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Zapomeňte na sudoku, tohle je nová výzva pro váš mozek!

Chcete si protáhnout své mozkové buňky? Pak se připravte na optickou hádanku, která rozhodně prověří vaši pozornost a soustředění. Jen ti nejbystřejší ji dokážou vyřešit do 30 sekund.

Článek

Pravidla jsou velmi jednoduchá:

Níže naleznete obrázek, na kterém je nepřehledný chaos číslic z posloupnosti 1 až 30.Váš úkol je najít jedno chybějící číslo, které se z této řady na obrázku nenachází. Zní to jako hra pro děti? Možná ano, ale opak je pravdou. Časový limit 30 sekund znamená, že musíte mít oči opravdu na šťopkách.

Tak neváhejte a vyzkoušejte své schopnosti! Třeba zjistíte, že najít chybějící číslo z třiceti není snadný úkol. Ale o to větší bude pocit vítězství, až se vám to podaří.

Foto: Qizy

Najděte na obrázku chybějící číslo z posloupnosti 1 až 30

Tato optická iluze procvičuje hned několik důležitých mozkových funkcí. Zaprvé ověřuje úroveň vaší pozornosti a soustředění. Mezi desítkami jiných čísel snadno přehlédnete to jedno chybějící. Zadruhé prověřuje vaši vizuální percepci a schopnost vnímat detaily. A v neposlední řadě jde i o odzkoušení vaší pracovní paměti, neboť si musíte zapamatovat, která čísla už jste viděli a která ne.

Výbornou zprávou je, že tento typ mozkového cvičení skvěle funguje v každém věku. Zatímco sudoku a křížovky mohou pro některé seniory být příliš složité, tohle je zábava přístupná opravdu všem - stačí mít jen dobré oči a bystrou mysl.

V následující anketě si můžete své pozorovací schopnosti porovnat s ostatními:

Anketa

Podařilo se vám vyřešit tuto optickou hádanku?
Ano, do 30 sekund!
66,7 %
Ano, ale trvalo mi to déle.
27,4 %
Nepodařilo.
5,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 833 čtenářů.

Správné řešení:

Pokud jste správně odpočítávali všechna čísla od jedné do třiceti, jistě jste nenašli číslici 30.

Vyzkoušejte i naše další optické hádanky a udržujte svůj mozek v kondici!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz