Hlavní obsah
Hry

Hádanka - Kolik puntíků je zcela zakryto žlutým kruhem?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Procvičte svůj mozek a pokuste se vyřešit tuto optickou hádanku!

Tato hádanka je nejen zábavným hlavolamem, ale také skvělým cvičením pro váš mozek. Procvičuje prostorovou představivost, schopnost počítání a odhadování, pozornost k detailům a logické myšlení.

Článek

Zadání hádanky

Na obrázku níže naleznete mnoho oranžových puntíků rozmístěných na zeleném pozadí v pravidelných rozestupech. Prostřední část částečně překrývá žlutý kruh. Vaším úkolem je si v mysli doplnit zakryté puntíky a spočítat je. Tak se do toho pusťte.

Foto: Qizy

Kolik puntíků je zakryto žlutým kruhem?

Tato hádanka je zajímavou výzvou, která nejen zabaví, ale také procvičuje několik důležitých dovedností, které jsou velmi užitečné v mnoha různých situacích, ať už se jedná o řešení matematických problémů nebo o orientaci v každodenním životě. Analyzování uspořádání puntíků a následné určení, kolik jich je zakryto, vyžaduje logické myšlení. Je třeba použít deduktivní logiku k tomu, abyste určili skrytý počet na základě viditelných informací.

Správné řešení

Na obrázku je kruhem zakryto celkem 21 puntíků.

Foto: Qizy

Správné řešení hádanky s kruhem a puntíky

Anketa

Podařilo se vám hádanku správně vyřešit?
Ano, byl to snadný úkol!
72,6 %
Ano, ale trochu mě potrápila.
2,7 %
Ne, můj výsledek byl nižší.
23,3 %
Ne, můj výsledek byl vyšší.
1,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 73 čtenářů.

Doufáme, že se vám tato hádanka líbila a že vám pomohla procvičit vaše mentální schopnosti. Vyzkoušejte naše další logické testy, které stimulují váš mozek, a užijte si pocit úspěchu při řešení podobných hlavolamů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz