Hlavní obsah
Hry

Hlavolam s devíti koulemi, který potrápí váš mozek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Proměňte trojúhelník ve čtverec!

Máte rádi logické hádanky? Vyzkoušejte si svůj důvtip a prostorovou představivost s tímto hlavolamem.

Článek

Podívejte se na obrázek s devíti koulemi uspořádanými do tvaru trojúhelníku. Vaším úkolem je přesunout pouze dvě z nich tak, aby vznikl čtvercový obrazec. Zdá se to být snadné, ale nenechte se zmýlit - řešení možná nebude hned na první pohled zřejmé! Zapojte svou logiku a prostorovou představivost a pokuste se hlavolam vyřešit. Pokud si nebudete vědět rady, na konci naleznete správné řešení. Věříme, že vás tento jednoduchý rébus zaujme a procvičí vaše mozkové závity!

Foto: Qizy

Přesunem dvou koulí vytvořte čtvercový tvar

Pokud se vám hlavolam podařilo vyřešit, gratulujeme! Jste na nejlepší cestě stát se mistrem logických hádanek. Pokud jste ale zůstali bezradně zírat na obrazovku, nezoufejte. I mistrům logiky občas dá takový rébus zabrat!

Doufáme, že vás tato hádanka bavila a že se k nám příště vrátíte pro další porci mozkového tréninku! A teď hurá mrknout na řešení!

Foto: Qizy

Správné řešení

A jak jste se měli k tomuto správnému řešení dopracovat? To vám prozradí následující obrázek:

Foto: Qizy

Logická hádanka s devíti koulemi - postup

Anketa

Dokázali jste vyřešit tento hlavolam?
Ano, byl snadný!
90,2 %
Ano, ale trochu mě potrápil.
1,6 %
Nepodařilo se mi to.
8,2 %
Celkem hlasovalo 61 čtenářů.

Víte, že řešení logických úloh procvičuje naše analytické myšlení, trénuje trpělivost a posiluje vytrvalost? Pokud vás bavily hlavolamy jako dítě, rozhodně je nezavrhujte ani v dospělosti. Kromě příjemně stráveného času můžete udělat něco pro svůj mozek a svou psychickou kondici.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz