Hlavní obsah
Umění a zábava

Kvíz: Vánoční pohádky - Jen málokdo dá tento filmový kvíz na 100 %

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: The Movie Database (TMDB) - Licence Creative Commons

Filmový kvíz - České vánoční pohádky

Máte rádi vánoční pohádky? Pak si nenechte ujít náš filmový kvíz, který prověří vaše znalosti českých vánočních pohádek. Odpovězte na dvacítku otázek a zjistěte, jak dobře znáte tyto filmové perly.

Článek

Vánoce jsou časem rodinné pohody a klidu. A co by to bylo za Vánoce bez pohádek? České vánoční pohádky patří neodmyslitelně k součásti našich svátečních tradic. Snad každý z nás má svou oblíbenou, kterou si rád pouští každý rok. Ať už je to Tři oříšky pro Popelku, S čerty nejsou žerty, Anděl Páně nebo jiná klasika.

Ale kolik toho o těchto pohádkách vlastně víte? Kdo je režíroval, kdo v nich hrál, jaké jsou jména postav nebo kde vznikaly? Pokud si myslíte, že jste znalci českých vánočních pohádek, máme pro vás výzvu. Zkuste si zahrát náš filmový kvíz a zjistěte, kolik otázek zvládnete správně zodpovědět. Nebojte se, nebudeme vás zkoušet z nějakých drobností, ale z obecných a zajímavých informací, které by měl znát každý milovník pohádek.

Tak neváhejte a pusťte se do toho. Uvidíte, že se pobavíte a možná se i něco nového dozvíte. Kvíz vyhodnotí vaše znalosti českých vánočních pohádek a na konci článku naleznete anketu, ve které si můžete své výsledky porovnat s ostatními.

Kvíz

Doufáme, že se vám líbil náš filmový kvíz o českých vánočních pohádkách. Snad jste si z něj odnesli nějaké zajímavé informace a zavzpomínali na tyto krásné filmy, které nás provázejí každý rok.

Anketa

Jak vaše znalosti českých vánočních pohádek ohodnotil kvíz?
Výborný znalec
10,5 %
Velmi dobrý znalec
42,1 %
Dobrý znalec
36,8 %
Podprůměrný znalec
0 %
Nezkušený pohádkový znalec
10,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19 čtenářů.

A pokud máte chuť na další kvízy, podívejte se na náš Seznam profil, nebo na naše stránky, kde najdete spoustu dalších zajímavých vědomostních kvízů. Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se vám kvíz líbil a které kvízy byste uvítali v budoucnu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz