Hlavní obsah

Kvíz z češtiny - zájmena. Dokážete získat jedničku v tomto kvízu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy

Jedničku získá v tomto kvízu jen málokdo! Otestujte si znalosti zájmen ze základky.

Vítejte u testu z českého jazyka, který prověří vaše znalosti o druzích zájmen! Jedničku získají jen ti nejlepší. Jakou známku dostanete vy? To zjistíte na konci kvízu.

Článek

Zájmena jsou důležitou součástí jazyka a slouží k zastupování jiných slov, čímž nám usnadňují vyjadřování. V tomto testu se zaměříme na rozpoznávání druhů zájmen, s nimiž se běžně setkáváme v mluvené i psané češtině. Kvíz obsahuje 21 otázek a není časově omezen. Na konci kvíz vyhodnotí vaše odpovědi a oznámkuje vás jako ve škole.

Připraveni? Přejeme hodně úspěchů v tomto testu!

Gratulujeme, pokud jste v kvízu o zájmenech dosáhli skvělého výsledku! Pokud se vám v kvízu nedařilo dle vašich představ, nevěšte hlavu. Znalosti o zájmenech si můžete snadno osvojit a procvičit. Už jen tím, že si dáte kvíz znovu.

Trénování mozku je důležité pro udržení jeho vitality a kognitivních funkcí. Nejenže vám pomůže lépe zvládat češtinu, ale také posílí vaši paměť, koncentraci a logické myšlení.

Děkujeme za váš čas a pokud se vám tento kvíz líbil, vyzkoušejte i naše další jazykové testy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz