Hlavní obsah
Hry

Matematický hlavolam - Dokážete správně doplnit čísla místo otazníků?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Matematický hlavolam, který otestuje vaše IQ

Vítejte u našeho matematického hlavolamu, který prověří vaše logické myšlení a schopnost pracovat s čísly! Jen lidé s vysokým IQ dokáží tento hlavolam rozlousknout. Patříte mezi ně i vy?

Článek

Vaším úkolem je doplnit do černých polí místo otazníků čísla tak, aby černá pole obsahovala všechna čísla 1 až 9.  Mezi čísly musí platit matematické operace. Zelená pole obsahují výsledky pro příslušné řádky a sloupce.

Pro zjednodušení je již prostřední pole předvyplněno číslem 5, takže se máte od něčeho odrazit. Otestujte své IQ a pokuste se vyřešit správně tento logický hlavolam. Přejeme vám hodně štěstí a zábavy při řešení tohoto hlavolamu!

Foto: Qizy

Zadání matematického hlavolamu s čísly

Tento hlavolam prověří vaše analytické schopnosti a trpělivost. Začněte od známého čísla 5 ve středu a postupně odkrývejte další číslice. Pozorně sledujte operace mezi čísly, abyste našli správné řešení.

Pravidla jsou následující:

  • V černých polí musí být všechna čísla 1 až 9.
  • Každé číslo lze použít pouze jednou.
  • Matematické operace mezi čísly musí odpovídat výsledkům v zelených polích.
  • Prostřední pole je již předvyplněno číslem 5 pro usnadnění řešení.

Pamatujte, že nejde jen o nalezení správného řešení, ale také o proces, kterým se k němu dostanete. Každý pokus, každá chyba vás přibližuje k lepšímu pochopení problému a rozvíjí vaše schopnosti kritického myšlení.

Správné řešení

Pokud si chcete ověřit správně doplněné pozice, zde je jediné správné řešení:

Foto: Qizy

Řešení matematického hlavolamu

V následující anketě si můžete svůj výsledek porovnat s ostatními.

Anketa

Dokázali jste vyřešit tento hlavolam?
Ano, bylo to pro mě snadné!
75,3 %
Ano, ale dalo mi to zabrat.
15,7 %
Bylo to nad mé síly.
9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 89 čtenářů.

Ať už jste tento hlavolam vyřešili rychle, nebo vám dal zabrat, gratulujeme k tomu, že jste se pustili do jeho řešení! Tyto typy logických úloh jsou skvělým způsobem, jak procvičit mozek a zlepšit své analytické dovednosti.

Pokud se vám hlavolam líbil, nebojte se vyzkoušet i naše další matematické úlohy. Pravidelné řešení logických hádanek a matematických hlavolamů může výrazně zlepšit vaše kognitivní funkce a pomoci vám lépe řešit problémy i v běžném životě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz