Hlavní obsah
Hry

Matematický hlavolam, který otestuje vaše IQ

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Pamatujte, že hlavolam je navržen jako zábava. Užijte si proces řešení a nenechte se odradit, pokud se vám to nepodaří hned.

Máme pro vás zajímavý matematický hlavolam, který vás potrápí, ale zároveň i pobaví. Je navržen tak, aby prověřil nejen vaši schopnost řešit aritmetické úlohy, ale také logické uvažování.

Článek

Pravidla hlavolamu

Vaším úkolem je doplnit všechna čísla 1 až 9 do černých políček tak, aby splňovala určité matematické podmínky. V každém černém políčku musí být jedno číslo a žádné číslo se nesmí opakovat. Zelená pole obsahují výsledky matematických operací, které se musí rovnat součtu, rozdílu nebo součinu čísel v příslušných řádcích a sloupcích. Na konci článku si můžete zkontrolovat správné řešení. Hodně štěstí!

Foto: Qizy

Matematický hlavolam - Doplňte správně čísla 1 až 9

Matematické hlavolamy jsou skvělým způsobem, jak si procvičit mysl a zlepšit své analytické schopnosti. Ať už jste fanouškem logických úloh, nebo jen hledáte způsob, jak se na chvíli odreagovat, tento hlavolam vám poskytne zábavný a náročný úkol, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Podařilo se vám vyřešit tento hlavolam? Hlasujte v naší anketě a dejte nám vědět, jak vám to šlo! Rádi se také dozvíme, jak dlouho vám řešení zabralo nebo s čím jste si lámali hlavu nejvíce. Podělte se o své zkušenosti a porovnejte své výsledky s ostatními.

Anketa

Podařilo se vám tento hlavolam vyřešit?
Ano, bylo to pro mě snadné!
63 %
Ano, ale dalo mi to zabrat.
10,9 %
Zkoušeno, ale nakonec nepodařilo.
4,3 %
Moc těžké - brzy vzdáno.
21,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 46 čtenářů.

Ať už jste hlavolam vyřešili bez problémů, nebo jste se museli pořádně zamyslet, gratulujeme vám za snahu! Každý pokus je krokem k posílení vašich logických dovedností. Pokud vás tento hlavolam bavil, nezapomeňte sledovat náš profil, ať vám nic neunikne. Těšíme se, že se zapojíte i příště!

Správné řešení

Foto: Qizy

Řešení - správně doplněná čísla

Vyzkoušejte i naše další logické úlohy a hádanky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz