Hlavní obsah
Hry

Najdete do 25 sekund mezi rajčaty ukryté jablko?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Optická hádanka s ukrytým jablkem

Tato jednoduchá, ale zábavná optická hádanka prověří vaše pozorovací schopnosti. Při pohledu na obrázek plný rajčatových obličejů se jen těžko hledá jediné schovávající se jablko. Dokážete to?

Článek

Zadání hádanky

Prohlédněte si obrázek níže, na kterém naleznete desítky smějících se rajčat. Mezi tyto zeleninové obličeje s úsměvem od ucha k uchu se schovalo jedno jablko. Vaším úkolem je toto jablko vypátrat v co nejkratším čase. Pokud to zvládnete do 25 sekund, pak patříte mezi skvělé pozorovatele s velmi dobrými zrakovými schopnostmi a smyslem pro detail.

Tato zdánlivě snadná hádanka může pěkně proškolit i zkušené pozorovatele. Nepropadněte iluzi jednotvárného pole a soustřeďte se na drobné odchylky v barvě a tvaru. Možná to jablíčko kouká rovnou na vás svou nazlátlou slupkou, ale třeba se také stydlivě krčí za svými rudými druhy. Více vám nenapovíme, jen popřejeme hodně štěstí při hledání. Čas začíná běžet!

Foto: Qizy

Optická hádanka - Najdete do 25 sekund mezi rajčaty ukryté jablko?

Anketa

Podařilo se vám vypátrat ovocného vetřelce?
Ano, do 25 sekund!
57,4 %
Ano, ale trvalo mi to déle.
17,9 %
Nepodařilo!
24,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1371 čtenářů.

Doufáme, že jste se nenechali zmást rajčatovou přesilou a prokázali jste své schopnosti vizuálního mága! Na druhou stranu, ani když se vám jablko najít nepodařilo, není to žádná ostuda. Některé optické iluze na první pohled vypadají naprosto nevinně. Hlavní je, že jste se u ní pobavili a zapojili svůj pozorovací talent. Příště možná budete úspěšnější.

Správné řešení hádanky

Foto: Qizy

Řešení optické hádanky s ukrytým jablkem

Optické iluze jsou skvělým způsobem, jak zůstat ve střehu a nedůvěřovat všemu, co nám předkládají naše smysly. Zkuste i naše další zapeklité hádanky a udržujte svou mysl trénovanou!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz