Hlavní obsah
Hry

Optická hádanka: Dokážete najít odlišného motýla do 25 sekund?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Optická hádanka s motýly - Dokážete mezi nimi najít jednoho odlišného od ostatních?

Připravte si oči a soustředění! Máme pro vás zajímavou optickou hádanku, která prověří váš postřeh a pozornost k detailům. Na první pohled se může zdát jednoduchá, ale nenechte se zmást!

Článek

Níže je obrázek šesti nádherných motýlů. Na první pohled vypadají všichni stejně - stejné tvary křídel, vzory a barvy. Ale pozor! Jeden z těchto okřídlených krasavců se od ostatních liší. Vaším úkolem je ho najít. Ti nejlepší pozorovatelé jej dokáží odhalit do 25 sekund. Podaří se to i vám?

Tak jak na to? Prohlédněte si pečlivě každého motýla. Zaměřte se na tvar křídel, vzory na nich, tykadla i jejich těla. Rozdíl může být velmi jemný, tak se nenechte odradit, pokud ho hned neuvidíte.

Ať už najdete odlišného motýla rychle nebo vám to bude trvat déle, nezapomeňte, že v tomto případě cesta je cílem. Užijte si proces hledání a buďte hrdí na svou vytrvalost a pozornost k detailům.

Foto: Qizy

Optická hádanka - Najděte co nejrychleji odlišného motýla

Tato hádanka není jen zábavnou hádankou, ale také skvělým cvičením pro váš mozek. Trénuje vaši schopnost rozlišovat jemné detaily a učí vás, jak důležité je dívat se pozorně.

V následující anketě si můžete svůj výsledek porovnat s ostatními:

Anketa

Podařilo se vám najít odlišného motýla?
Ano, do 25 sekund!
12,9 %
Ano, ale trvalo mi to déle.
13,7 %
Nepodařilo.
73,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 249 čtenářů.

Správné řešení

Pokud jste hledali správně, odlišný motýl od ostatních je ten, který je označen číslem tři. Pokud jste jej správně určili, jistě jste si všimli, že mu schází na každém křídle modrá tečka.

Foto: Qizy

Správné řešení hádanky s motýly

Pokud se vám hádanka líbila, vyzkoušejte i naše další optické hádanky a testy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz