Hlavní obsah
Hry

Optická hádanka: Kolik čísel 245 naleznete?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Zrakový test s hledáním čísel

Tento optický test s čísly prověří vaše pozorovací schopnosti a soustředění. Pokud jej zvládnete správně vyřešit do minuty, máte zrak jako ostříš. Všem se to ovšem nepodaří!

Článek

Zadání

Na obrázku naleznete 240 náhodných číslic uspořádaných do 10 řádků. Vaším úkolem je najít a spočítat, kolikrát se mezi nimi skrývá číslo 245. Nenechte se zmást! Čísla se sice nepřekrývají, ale liší se velikostí, což může u některých lidí vyvolávat matoucí iluzi. Počítají se pouze čísla zapsaná vodorovně v řádcích. Dokážete se soustředit a najít všechna skrytá čísla 245? Tak se do toho pusťte! Hodně štěstí a zábavy při hledání!

Foto: Qizy

Optická hádanka - Količ čísel 245 se nachází na obrázku?

Tipy:

  • Zkuste se soustředit vždy na jeden řádek najednou.
  • Můžete si zkusit obrázek prohlédnout z dálky, abyste získali celkový přehled.
  • Pokud se vám nedaří čísla najít, zkuste si obrázek prohlédnout znovu s novým pohledem.

UPOZORNĚNÍ: Tento optický klam může být náročný pro osoby s citlivostí na zrakové stimuly. Pokud pociťujete únavu očí nebo závratě, udělejte si přestávku a pokuste se o to později.

Pokud už máte čísla 245 spočítaná, v následující anketě si můžete svůj výsledek porovnat s ostatními.

Anketa

Kolik čísel 245 jste na obrázku nalezli?
1
1,1 %
2
0,4 %
3
2,5 %
4
1,4 %
5
22,2 %
6
66,9 %
7
4,2 %
8
1,3 %
Celkem hlasovalo 284 čtenářů.

Optické hádanky, jako je i tato, zdaleka nejsou jen zábavou. Nabízí řadu benefitů, které ocení jak děti, tak dospělí a senioři. Řešení hádanek stimuluje mozkovou aktivitu a posiluje kognitivní funkce, jako je soustředění, pozornost, logické myšlení, vnímání detailů a paměť. Řešte naše optické hádanky sami nebo s přáteli a užijte si zábavu i mentální posílení!

A jaké je tedy správné řešení? Ti co nás pravidelně sledují a neřeší podobnou hádanku poprvé, zvolili v anketě jistě správnou odpověď. Pro ostatní si na následujícím obrázku ukážeme skrytá čísla.

Foto: Qizy

Řešní hádanky: Čísel 245 je na obrázku celkem šest

Sledujte nás, ať vám neuniknou naše další zábavné hádanky a testy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz