Hlavní obsah
Hry

Optická hádanka: Kolik čtverců se skrývá v obrazci?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy

Optická hádanka se čtverci

Níže vám představíme obrázek plný čar, ve kterém se skrývají různé geometrické tvary. Dokážete rozluštit, kolik čtverců se v něm ukrývá?

Článek

Na první pohled se může zdát, že obrázek tvoří pouze trojúhelníky a obdélníky. Ale nenechte se zmást! Čtverců je tam také dost. Kolik jich je? To je vaším úkolem.

Foto: Qizy

Kolik najdete na obrázku čtverců

Takže, kolik čtverců jste našli? Podělte se o svůj výsledek v anketě nebo komentářích a nenechte se odradit, pokud se vám jich nepodařilo dopočítat. Někdy je správná odpověď méně intuitivní, než se zdá!

Pamatujte, že i když se jedná o optickou hádanku, neexistuje žádný „špatný“ výsledek. Důležité je trénovat váš mozek a užít si zábavu při hledání skrytých tvarů.

Anketa

Kolik čtverců jste našli?
5
6,3 %
9
33,3 %
10
21,4 %
12
3,3 %
14
30,2 %
15
2,6 %
18
2,9 %
Celkem hlasovalo 543 čtenářů.

Kromě zábavy a uspokojení z nalezení správného řešení, luštění optických hádanek přináší mnoho benefitů pro váš mozek. Podporuje jeho kognitivní funkce, jako je logika, koncentrace a vnímání detailů, rozvíjí kreativní myšlení a učí vytrvalosti. Zároveň je to skvělý způsob, jak si zpestřit volný čas a užít si zábavu s přáteli nebo rodinou. Takže se nenechte odradit, pokud se vám hned napoprvé nepodaří najít všechny skryté tvary. Trénujte svůj mozek a užijte si luštění i našich dalších optických hádanek.

Správné řešení je 14 čtverců

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz