Hlavní obsah
Hry

Optická hádanka: Najdete do 20 sekund odlišné auto?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Ilustrační obrázek k optické hádance

Tato optická hádanka vás postaví před zkoušku vašeho zraku a smyslu pro detail. Pokud se vám podaří ji vyřešit do 20 sekund, můžete si být jisti, že vaše pozorovací schopnosti patří mezi ty nejlepší.

Článek

Podívejte se na obrázek s hádankou níže. Uvidíte mnoho aut na čtyřproudové silnici. Na první pohled vypadají všechny stejně. Ale jedno z nich se od ostatních liší. Vaším úkolem je toto odlišné auto co nejrychleji identifikovat. Jen ti nejpozornější a nejrychlejší to dokážou do 20 sekund. Tak hodně štěstí, čas začíná běžet!

Foto: Qizy

Optická hádanka: Najděte odlišné auto

Tato hádanka vás nutí prozkoumat každý detail. Nikde není řečeno, jaký specifický rozdíl mezi auty hledat. Možná se zdá, že stačí se soustředit na počet kol, ale to by byla chyba! Tento úkol vyžaduje vnímání detailů a pozornost. Zdá se to neuvěřitelné, ale ti nejlepší pozorovatelé dokážou odlišné auto nalézt ihned po letmém pohledu.

Zajímá vás, jak jste si vedli ve srovnání s ostatními? Porovnat svůj výsledek s ostatními účastníky si můžete v následující anketě. A pro ty, kteří se s hádankou trápili, máme připravené i správné řešení.

Anketa

Podařilo se vám nalézt odlišné auto?
Ano, do 20 sekund.
60,6 %
Ano, ale trvalo mi to trochu déle.
17,2 %
Nepodařilo.
22,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 766 čtenářů.

Správné řešení

Jedinečné auto je to, které má řízení na pravé straně.

Foto: Qizy

Řešení hádanky s auty

Pokud se vám úkol líbil, neváhejte vyzkoušet i naše další hádanky. Můžete si tak zábavnou formou procvičovat své vnímání a smysl pro detail!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz