Hlavní obsah
Hry

Osmisměrka: Dokážete najít pět slov na K?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Osmisměrky poskytují zábavnou formu relaxace vhodnou pro všechny věkové kategorie

Vítejte u naší zábavné slovní hry - osmisměrky! Dnes vás čeká výzva najít pět slov začínajících písmenem K.

Článek

Tato slova se v osmisměrce mohou skrývat vodorovně, svisle i diagonálně, a to v obou směrech. Písmena jsou pootočená, což vám trochu ztíží hledání, ale zároveň aktivuje více váš mozek.

Tato osmisměrka není jen zábavnou hrou, ale také skvělým cvičením pro váš mozek. Zlepšuje pozornost, soustředění a schopnost rozpoznávat vzory.

Foto: Qizy

Osmisměrka - Najděte slova KLUB KLUK KLUS KMEN KMET

Pojďme se podívat na hledaná slova a jejich významy:

KLUB

Slovo „klub“ označuje skupinu lidí, kteří se pravidelně scházejí kvůli společným zájmům nebo aktivitám. Může jít o sportovní klub, čtenářský klub nebo třeba klub příznivců určitého koníčku.

KLUK

„Kluk“ je hovorový výraz pro chlapce nebo mladého muže. Toto slovo se často používá v neformálním jazyce a může mít pozitivní nebo neutrální konotaci.

KLUS

„Klus“ je způsob pohybu, především u koní, který je rychlejší než chůze, ale pomalejší než cval. U lidí se tento termín používá pro běh mírným tempem, často jako forma cvičení.

KMEN

Slovo „kmen“ má několik významů. Může označovat hlavní část stromu, od které se oddělují větve. V sociálním kontextu znamená skupinu lidí se společným původem, jazykem a kulturou. V biologii se používá pro klasifikaci organismů.

KMET

„Kmet“ je archaický výraz pro starého, váženého muže. V historickém kontextu mohl označovat staršinu nebo soudce ve slovanských zemích. Dnes se toto slovo používá zřídka, většinou v literárním nebo historickém kontextu.

Jak jste si v osmisměrce vedli, se můžete pochlubit ostatním v následující anketě:

Anketa

Zvládli jste vyluštit tuto osmisměrku?
Ano, byla celkem snadná!
83,3 %
Ano, ale potrápila mě.
7,8 %
Pouze některá slova.
5,9 %
Nemám na to nervy!
3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 102 čtenářů.

Správné řešení

Foto: Qizy

Řešení osmisměrky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz