Hlavní obsah
Hry

Otestujte svůj zrak a mozek: Kolik skrytých písmen najdete?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy / Flux.1 (Ai)

Vaše ostražitost a schopnost rozlišovat detaily budou klíčem k úspěchu v této zábavné optické hádance. Připravte se ponořit do nostalgické záře zeleného monitoru a otestovat svůj zrak a postřeh.

Tato zábavná optická hádanka prověří vaši pozornost a bystré oko. Zelená písmenka na starém počítačovém monitoru potrénují vaše mozkové závity. Ale nebojte se toho. Nejde o nic těžkého.

Článek

Zadání

Na obrázku níže se zelným textem na černém pozadí se ukrývají písmena „N“ mezi spoustou písmen „M“. Vaším úkolem je spočítat, kolik písmen „N“ se na obrázku nachází.

Tato optická hádanka není jen zábavnou kratochvílí - je to skvělý způsob, jak procvičit svůj zrak a mozek. Řešení podobných úloh může zlepšit vaši schopnost soustředění, vizuální vnímání a krátkodobou paměť. Navíc je to příjemný způsob, jak si odpočinout od každodenní rutiny.

Písmena „N“ se mohou nacházet kdekoliv mezi písmeny „M“. Nebojte se přiblížit si obrázek nebo si vzít na pomoc lupu - v tomto případě to není podvádění, ale chytré využití pomůcek!

Foto: Qizy

Kolik písmen N se na obrázku nachází?

Až budete mít spočítáno, můžete si svůj výsledek porovnat s ostatními v následující anketě.

Anketa

Kolik písmen N jste na obrázku napočítali?
3
4 %
4
4,5 %
5
8,8 %
6
12,8 %
7
21,4 %
8
42,7 %
9
4,2 %
10
1,6 %
Celkem hlasovalo 1460 čtenářů.

Tuto hádanku můžete sdílet s přáteli nebo rodinou a porovnat své výsledky. Je to zábavný způsob, jak strávit chvilku volného času a zároveň udržet svou mysl v kondici.

Pamatujte, že pravidelné trénování mozku pomocí podobných úloh může dlouhodobě přispět k lepší koncentraci a kognitivním schopnostem. Tak proč to nezkusit častěji?

Řešení

Zde si můžete svůj výsledek ověřit na obrázku, kde jsou všechna písmena „N“ zvýrazněna oranžovými čtverečky.

Foto: Qizy

Řešení optické hádanky s písmeny

Shoduje se váš výsledek se správným řešením? Nezapomeňte, že i když jste netrefili přesný počet, samotný proces hledání byl cvičením pro váš mozek a zrak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz