Hlavní obsah
Hry

Test logiky - Dokážete určit číslo na hrací kostce?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: kviz.qizy.cz

Tento logický test může být pro někoho obtížný a naopak pro jiné až překvapivě snadný. Jak jste na tom vy?

Pokud jste hraví nebo ne, můžete vyzkoušet svou představivost a logiku tímto testem s hrací kostkou na šachovnici. Myslíte, že dokážete správně vyřešit tento logický rébus?

Článek

Tento logický test může být pro některé velmi obtížný a naopak pro jiné bude až překvapivě snadný. Cesta k dosažení správného výsledku totiž závisí na inteligenci a logické představivosti.

Jak je z obrázku patrné, budete používat svou představivost k imaginárnímu přetáčení hrací kostky. Kostka se po šachovnici pohybuje po vyznačených polích tak, že se vždy z jednoho pole přetočí na stranu na pole druhé. Vaším úkolem bude určit číslo na vrchní straně hrací kostky po čtyřech přetočeních až na vyznačené pole na šachovnici.

Aby tento úkol nebyl pro některé z vás příliš obtížný, přidali jsme vám i schéma rozložení čísel na hrací kostce. To zda jej použijete, nebo to zkusíte bez jeho pomoci, je jen na vás.

Další malou nápovědou, která je patrně většině dávno jasná, je součet čísel protilehlých stran kostky. Ten je vždy sedm.

Tak už vás nebudeme déle zdržovat od řešení tohoto hlavolamu.

Foto: kviz.qizy.cz

Které číslo bude na kostce po jejím přetáčení na vyznačené pole šachovnice?

Svůj výsledek si můžete porovnat s ostatními v následující anketě.

Anketa

Které číslo bude na kostce po jejím přetáčení na vyznačené pole šachovnice?
1
1,8 %
2
6 %
3
29,9 %
4
45,5 %
5
3 %
6
13,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 167 čtenářů.

Snad jste si hezky potrénovali mozek, představivost a své soustředění. Nyní jste jistě netrpěliví a čekáte na zveřejnění správného výsledku. Opravdu jej potřebujete znát? Nebyla by to fajn mozková rozcvička i bez sdělení správného řešení? …no tak jo. Na kostce bude v cílové pozici na spodní straně číslo tři :-)

Pokud se vám test líbil, vyzkoušejte i naše další hádanky a testy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz