Hlavní obsah
Hry

Umělecký kvíz: Otestujte své znalosti slavných malířů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Luna_Ruiz / Pixabay

Poznáte podle obrazu autora? Náš kvíz vás to naučí.

Tento kvíz prověří vaše znalosti slavných malířů a jejich děl. Ať už jste zkušený znalec umění nebo teprve začínáte objevovat krásu obrazů, tento kvíz vám přinese zábavu a poučení.

Článek

Poznáte Monu Lisu od Leonarda da Vinciho? Rozpoznáte „Hvězdnou noc“ Vincenta van Gogha? Dokážete odlišit styl Rembrandta od Pabla Picassa? Zjistíte to v našem kvízu Autoři obrazů.

I když se ve světových malířích příliš neorientujete, nebojte se. Kvíz vám zábavnou formou představí charakteristické rysy děl slavných mistrů. U každého obrazu se dozvíte něco o malířově stylu, technice a tematice, takže i bez hlubokých znalostí umění budete schopni rozpoznat jeho rukopis a uhádnout jeho další díla. Takže se pohodlně usaďte a prozkoumejte fascinující svět umění.

Své znalosti mistrů si můžete porovnat s ostatními v následující anketě.

Anketa

Jakou známku jste získali ze znalosti světových maliřů?
1
76,4 %
2
8,3 %
3
15,3 %
4
0 %
5
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 72 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz