Hlavní obsah
Hry

Zrakový test - Kolik čísel 256 se na obrázku nachází?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Optická hádanka s čísly

Připravte se na výzvu pro vaše oči! Optická hádanka otestuje vaši soustředěnost a zrakové vnímání detailů. Porovnejte si svůj zrak s ostatními tímto testem, který by vám neměl zabrat více než minutu.

Článek

Zadání

Na obrázku níže naleznete 240 náhodných číslic rozmístěných v deseti řádcích. Vaším úkolem je spočítat, kolikrát se mezi nimi skrývá číslo 256. Není to tak snadné, jak by se mohlo zdát! Čísla se sice nepřekrývají, ale jsou různých velikostí. To může u někoho vytvářet matoucí iluzi. Dokážete se soustředit a najít všechna skrytá čísla 256? Tak se do toho pusťte! Přejeme hodně štěstí a zábavy při hledání!

Foto: Qizy

Zrakový test - kolik čísel 256 je na obrázku?

Tip: Zkuste se zaměřit vždy na jeden řádek a postupně je procházejte. Můžete si také zkusit obrázek zvětšit.

UPOZORNĚNÍ: Tento optický klam může být náročný pro osoby s citlivostí na zrakové stimuly. Pokud pociťujete únavu očí nebo závratě, udělejte si přestávku a pokuste se o to později.

Pokud už jste dospěli k výsledku, v následující anketě si jej můžete porovnat s ostatními.

Anketa

Kolik čísel 256 jste nalezli?
1
2,4 %
2
3,2 %
3
9 %
4
18,3 %
5
62,9 %
6
3,9 %
7
0,3 %
Celkem hlasovalo 633 čtenářů.

Pokud jste měli potíže s nalezením všech čísel, nenechte se odradit. Existuje mnoho druhů optických úloh, které testují různé aspekty našeho vidění.

Zkuste si vyzkoušet další optické hádanky a zjistit, jak na ně vaše oči reagují. Můžete se tak dozvědět více o fungování svého zraku a o tom, jak náš mozek zpracovává vizuální informace.

Správné řešení

Celkem se na obrázku vyskytuje pět čísel 256.

Foto: Qizy

Správné řešení

Sledujte nás, ať vám neuniknou další úlohy. Přejeme vám mnoho zábavných a poučných zážitků s našimi hádankami a testy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz