Hlavní obsah
Názory a úvahy

Střelba na Trumpa jako hollywoodský blockbuster?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: DonaldJTrumpJr on X

Ikonické gesto, které má vyhrát volby. Že by inspirace společností Parallax?

Je zvláštní, jak se všichni komentátoři bojí to otevřít, ale my, co jsme vyrůstali na hollywoodských peckách jako Pohled do společnosti Parallax, Všichni presidentovi muži, Kozoroh 1 nebo Vrtěti psem, máme ohledně střelby na Trumpa jasno.

Článek

Trump sice vede v průzkumech veřejného mínění, ale náskok je to téměř nepatrný, pár procentních bodů. A protože všichni vědí, že voličstvo je tvor zcela nevyzpytatelný, může se párbodový náskok velmi snadno zvrtnout. A když bude volební výsledek těsný, může to dopadnout pro Trumpa jako minule a těch potřebných 12 000 hlasů se zase nemusí podařit najít.

Je proto potřeba vytáhnout vysoké trumfy a dát do hry všechno - a tady může být hollywoodská klasika velmi inspirativní. Takže Trumpův tým najde chlapce, který s republikány sympatizuje, ale zároveň i trochu koketuje s demokraty, ve škole byl docela outsider, ne-li přímo loser, a který přitom by rád byl akčním hrdinou nebo jakkoli jinak vynikl. Takového není problém přesvědčit, že může sehrát dějinnou úlohu a nacvičit s ním vystoupení, kde bude hlavní roli hrát útočná puška, střecha nedaleko pódia pro Trumpa a snaha pomoct světu, aby se točil správným směrem. Pokyn zní, vypálit pár ran směrem k pódiu, kam přesně bude mířit není podstatné, protože stejně se bude pálit slepými. Za to dostane chlapec slíbenu novou identitu a dostatek prostředků na bezstarostný život někde na druhém konci světa, nebo aspoň Ameriky.

Aby se věc nevykecala předem, musí být zasvěcených co nejméně - samozřejmě mezi nimi je presidentský kandidát, který dostane do pravého boltce drobný piercing, za který stačí škubnou a krve poteče jak z vola, a který hlavně musí po střelbě udělat ikonické gesto se zaťatou pěstí, aby bylo jasné, že se nikdy nedá. Pak taky musí o plánu vědět velitel zabezpečení akce, který zajistí, že se případná upozornění na chlapa, co leze s puškou na střechu, nebudou brát vážně. Naopak by do věci neměla být zasvěcena osobní ochranka, aby akce na záchranu postřeleného kandidáta působila co nejvíc věrohodně.

No a pak už jen zbývá buď dát střelci do pušky ostré náboje místo slíbených slepých, nebo - což by bylo podstatně více hollywoodské - umístit na nějakou další střechu skutečného střelce, aby sejmul těch pár civilních obětí, které mají akci dodat na věrohodnosti. Oficiální střelec je oficiálně zastřelen, což je sice v rozporu s původní dohodou, ale co mohl jiného čekat od republikánských zlounů. Existuje ale jakási minimální pravděpodobnost, že původní dohodu dodrželi, zastřelení pachatele je jen markýrované a chlapec - střelec už je s novou identitou na cestě na Bali nebo aspoň do Karibiku.

Nejzajímavější bude sledovat, jaký bude další osud toho opovážlivce, co volal na policii, že chlap s puškou leze na střechu, a těch místních policajtů, co to šli prověřit, ale nijak nezasáhli. Jestli v nadcházejících dnech uklouznou na banánové slupce, připletou se do smrtelné nehody nebo je postihne nějaká smrtelná choroba, bude to hodně zvláštní shoda okolností…

Pomoci ke zvolení to nejspíš může, jenže taky nemusí - Teddy Rooseveltovi v roce 1912 kulka v prsou zvolení nezajistila. Obzvlášť pokud by Biden přeci jen nahlédl, že se plete víc, než je únosné, a přenechal kandidaturu někomu mladšímu, nejlépe v době republikánského nominačního sněmu…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz