Hlavní obsah

Proč máme platit za něco, co občan nezpůsobil?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V příběhu hledejte jen PRAVDU, k ničemu jinému neslouží.

Článek

Mám dotaz a úvahu - když hospodaří rodina Jambůrkova v jednom domě, mají hypotéku, manžel chodí do práce, jeho žena, dospělé dvě děti a žijí s babičkou a dědečkem, pejskem a kočičkou. Všichni, krom zvířátek, přispívají do rozpočtu svojí mzdou či důchodem a tak se radí, jak co nejdříve ten dluh na domě (rozumí se hypotéku) splatí. Otec ale si začne se sousedkou, k tomu pije, dává peníze milence a do hospody, jednoho přijde zpráva, že Jambůrkovi nesplácí hypotéku - milenka-sousedka jezdí v novém autě a chystá se na dovolenou v Egyptě, co jí zaplatil otec-Jambůrek, ten každý den dá deset piv a 6 panáků, protože situaci nezvládá psychicky. Pak přijde domů a řekne všem členům, kteří se chovají zodpovědně (rodina jako občané státu), že nemá z jejich peněz na splácení, at se všichni složí. Konec příběhu? Babička s dědou se odstěhují do svého bytu, který před tím pronajímali a z něho platili dětem hypotéku, manželka se odstěhuje k novému příteli a děti už jsou dospělé, tak půjdou do světa. Jak to dopadne? Stěhovat se bude i otec Jambůrek - omyl, ne k milence, ta už ho chudého nechce, ale na ubytovnu, dům bude zabaven exekutorem. Že ten příběh zcela reálně odpovídá situaci v naší zemi, jež vede otec Jambůrek?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám