Hlavní obsah
Lidé a společnost

Začal točit videa, aby poukázal na honbu za „LIKE“ a sdílení. Jeho parodie sklízejí úspěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Rep Ort

youtuber

Jeho videa jsou směsí parodie a nadsázky, ve kterých se snaží (a musíme uznat, že úspěšně) zesměšnit tvorbu jinak seriózních tvůrců.

Článek

Říkejme mu pan Antonín. Pan Antonín vystupuje na sociálních sítích pod značkou @antoninbrecka.
Jeho videa jsou směsí parodienadsázky, ve kterých se snaží (a musíme uznat, že úspěšně) zesměšnit tvorbu jinak seriózních tvůrců.
V jeho videích se tříští sklo a občas i teče krev (filmová), především však v jeho videích teče pivo jako jakýsi podprahový odkaz na tvůrcem předpokládanou závislost těch „seriózních tvůrců“ na monetizaci od Youtube, jinak se nechá poznat i jako otec se vším všudy.

Za zmínku stojí i jeho satirické pojetí nabítky zaměstnání se slibem nereálných částek.
Při zevrubném posouzení celého kanálu pana Antonína se naskýtá otázka, zda tu nevzniká nový neotřelý tvůrčí směr, kterým se bude dříve či později vydávat celá Youtube scéna.  
Každé jeho video je originál s opakujícím se nápadem. Kdokoliv, kdo by chtěl kopírovat tvůrčí styl autora, bude postaven před nelehký úkol.
V jeho videích vystupuje převážně sám občas se statistou či svým psem. Musí tedy zvládat nejen roli herce, kameramana, střihače, ale především kaskadéra.
Někteří Youtubeři spekulují, že se jedná o nový počin Kazmy a že za vším je reklama na pivovar.

Pan Antonín se na adresu svých kolegů Youtuberů vyjádřil dost zpříma:

„Je tady hrozně málo lidí, co by točili něco originálního a neotřelého. Všichni točí ta samá videa, hlavně že mají velký počet zhlédnutí. Tak by to ale být nemělo,“ reaguje na tvorbu mladých Youtuberů.
Počkejme si tedy na další autorova videa, která nás zajisté překvapí svoji neotřelou jednoduchostí a přitom propracovanou strategii.
Snad se nedočkáme perverznosti, ve které sní svého psa v honbě za popularitou.

Všechna videa naleznete na youtube.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz