Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proč se politici schovávají za tajná hlasování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Robert Šlachta

Robert Šlachta

Pohořelice nebo Ústí nad Labem, některé praktiky vládnoucích politiků jsou stejné. Tak třeba tajné hlasování. To, když nechcete, aby se vědělo, kdo hlasoval pro nějaký „výhodný“ nákup nebo prodej majetku.

Článek

Ptáte se, proč se něco takového vlastně dělá? Nevím. Možná aby měl někdo čistší svědomí, že se nechal podplatit? Kdo ví. Něco podobného zkouší v mých Pohořelicích, kde to z opozice tvrdě napadáme, a taky v Ústí nad Labem.

Za mnou vidíte DÍRU. Tento pozemek prodalo město v roce 2009 firmě UDES za 44 milionů. A teď ho kupuje zpátky za 73 milionů. S tím, že stovky milionů se budou ještě dávat do stavby, která tam má vyrůst. Místním to připadá předražené a podle posudku mají pravdu, pozemek nemá větší hodnotu než 37 milionů. A navíc se ani neví, jestli vůbec město na nějakou takovou stavbu za stovky milionů najde peníze.

Za Přísahu jsme jasně proti takovému předraženému nákupu. A taky proti způsobu, jakým se prodej odhlasoval. Není jediný důvod, aby při nákupu pozemku politici schovávali svou odpovědnost za tajná hlasování! A podle našich právníků jim to stejně nepomůže. V tomto případě by měla osobní odpovědnost padnout na předkladatele takového návrhu.

No a to nejlepší nakonec. Asi vás nepřekvapí, že nitky, které se kolem tohoto případů splétají, směrují k špičkám krajské ODS.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám