Hlavní obsah

Dovolená u Baltu není jen o koupání: Vyhlášené molo Seebrücke láká turisty z celého světa

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: wikimedia commons/dílo bez licence

Letní dovolené jsou v plném proudu a podle informací je hitem číslo jedna dovolená u Baltu. Nejenže je cenově přijatelné, ale zároveň i na dosah ruky. Baltské moře skrývá mnoho zajímavých památek a jednou z nich je molo Seebrücke.

Článek

Německý ostrov Rujána je mezi českými turisty stále velmi oblíbený. Pamatují si ho nejvíce naše maminky a tatínkové, kteří sem jezdili se svými rodiči na parádní letní dovolenou. Ne nadarmo se říkalo, že se jezdí na dovolenou k sousedům z NDR. Děti byly šťastné, že jsou u moře, a dospělí nadávali, že jsou celí od písku. Tyto časy jsou však dnes pryč a povinné dovolené u Baltu jsou minulostí. Ačkoliv většina Čechů stále k Baltskému moři vyrazí, není to z povinnosti, ale kvůli snadné dopravní dostupnosti a cenové nabídce místních hotelů.

Nejvíce oblíbenou destinací u Baltského moře je jednoznačně malý lázeňský resort Sellin. Sellin láká milovníky moře na dvě vyhlášené písečné pláže. Severní pláž se nachází u známého mola Seebrücke, tedy mořského mostu, jen těsně pod zalesněným útesem. Molo je známé svými strmými schody do nebe a moderním výtahem, díky kterému se pohodlně dostanete do města, hned centra ulice Wilhelmstraß.

Foto: Pixabay

Sellin je nádherné přímořské letovisku u Baltského moře.

Vyhlášené molo Seebrücke láká turisty z celého světa

Zde se nachází několik kaváren, restaurací a módních butiků. Druhá pláž je od centra města trochu vzdálenější, ale pokud byste nechtěli jít pěšky, můžete se na ní dostat i místním lázeňským vláčkem a zpříjemnit si tak prohlídku okolí. Sellin tak rozhodně není jen letovisko u moře, ve kterém byste nenašli žádného kulturního vyžití.

Jako správná historická města nabízí turistům unikátní pohled na mohutné barevné vily, historické dřevěné verandy domků a netradičně zmíněné fasády. První zmínky o tomto historickém městečku pocházejí již z roku 1295 a za tu dobu prošlo velkou proměnou. Domy jsou však v hlavní ulici Wilhelmstraß původní, co nejméně upravované tak, aby si stále zachovaly svou autenticitu a originalitu. A pokud nechcete k Baltskému moři jezdit jen na jedno místo, můžete vyrazit s karavanem a zajet si i na jiná místa podél pobřeží.

Zdroje:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sellin

https://www.ostseebad-sellin.de/

https://www.sellin.m-vp.de/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz