Hlavní obsah
Lidé a společnost

Poslední cesta Karla Heřmánka. V soukromí se s ním rozloučila jen rodina, lidé stojí fronty

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VitVit – Vlastní dílo/Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0,

Rodina se pro utajený obřad rozhodla z úcty k zesnulému, který by pravděpodobně klidný obřad bez přítomnosti veřejnosti uvítal. On sám si nikdy na okázalé akce nepotrpěl.

Článek

Rodina zesnulého Karla Heřmánka (†76) se s ním rozloučila již v pondělí 2.9. v naprostém utajení v motolském krematoriu. Jeho jméno nebylo napsané ani v rozpisu smutečních obřadů, které ten den proběhly. (Tak informoval deník Blesk) Rodina tak zajistila maximální klid a soukromí. Na poslední cestu ho vyprovodila zdrcená vdova Hana Heřmánková a nejbližší příbuzní. Po obřadu následovala smuteční hostina v domě Karlovy sestry Marie na pražských Vinohradech. Karlův syn Karel Heřmánek mladší v pondělí večer sdílel na Instagramu srdceryvná slova, kdy otci vzkázal: „Leť, táto!“

Veřejné rozloučení jako Den s Karlem

V prostorách Divadla Bez zábradlí právě probíhá veřejné rozloučení z oblíbeným hercem Karlem Heřmánkem. Divadlo, které založil a vedl jako principál, bude dnes otevřené až do podvečerních hodin. Fanoušci, přátelé i kolegové, ti všichni přicházejí , aby vzdali hold ikoně české kultury. Aby se poklonili výjimečné herecké osobnosti, kterou Fešák Hubert rozhodně byl.

Je zde pietní místo s fotografií Karla Heřmánka, kde jeho příznivci pokládají květiny, mohou se zapsat do kondolenční knihy. V divadelní kavárně si každý může dát něco dobrého. Na jevišti se připomínají jeho nejlepší filmové i divadelní role. Od rána se tak na rozloučení s Karlem Heřmánkem stojí fronty a všichni chtějí vzdát hold tomuto legendárnímu herci.

Osud Divadla Bez zábradlí dnes nikdo neřeší.

Dnes je VYPRODÁNO a se slzou v oku se přítomní loučí s Karlem, ale se sklenkou bílého vína oslavují jeho život. „Milý táto, milovaný Karle, nechť ti na Tvé poslední cestě andělé vyhrávají. Spi sladce!“ napsala rodina na Instragramu.

Zdroje: vlastní text, Freelite.cz, Blesk.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz