Hlavní obsah
Aktuální dění

Poslední rozloučení s Karlem Heřmánkem v Divadle Bez zábradlí: Smuteční ceremonie pro všechny

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VitVit – Vlastní dílo/Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0,

Karel Heřmánek

Všichni mohou přijít vzdát hold jednomu z největších talentů české divadelní a filmové scény. Divadlo bude otevřeno pro všechny.

Článek

V Divadle Bez zábradlí se v sobotu 7. září uskuteční smuteční obřad na počest legendárního českého herce Karla Heřmánka, který nás opustil minulou sobotu. Rodina Karla Heřmánka se rozhodla, že pohřeb bude otevřený veřejnosti, aby se s oblíbeným hercem mohli rozloučit všichni jeho příznivci, kolegové i přátelé.

Nezapomenutelné role

Karel Heřmánek byl nejen výjimečný a charismatický herec, ale také výrazná osobnost českého kulturního života. Jeho kariéra byla plná nezapomenutelných rolí jak na divadelních prknech, tak na filmovém plátně. Mezi jeho nejvýznamnější filmové role patří dojemná postava tatínka Poppera ve snímku Smrt krásných srnců, která zůstává v paměti diváků svou hloubkou a lidskostí. V televizní fresce Hubert se opět předvedl v celé své herecké velikosti, zatímco ve filmu Dobré světlo ukázal svou schopnost vnést do role zvláštní přesvědčivost, hloubku a lidskost, která oslovila široké spektrum diváků.

Poslední pocta bude netradiční

Podle dostupných informací se v Divadle Bez zábradlí uskuteční obřad, který bude velkolepou oslavou hercova života. Od 10. do 17. hodin proběhne Den s Karlem, návštěvníci s úctou zavzpomínají na gentlemana se smyslem pro humor.​ „Náš milovaný manžel, tatínek, dědeček, bratr a tchán Karel Heřmánek si nikdy nepotrpěl na veřejné oslavy. Co však dokázal překousnout, byla spontánní posezení s přáteli, na kterých popouštěl uzdu svému bonvivánství, lásce k životu a humoru,“ píše se ve zveřejněném parte, které sdílelo na Facebooku Divadlo Bez zábradlí.

​„Pojďme tedy na našeho fešáka Huberta, pana Poppera či Lucifera zavzpomínat ne se slzou v oku, ale se sklenicí bílého vína, se kterým by si s námi rád přiťuknul na oslavu života," zvou pozůstalí. Parte končí heslem „PS: Bude VYPRODÁNO!“

Slova některých hereckých kolegů

  • „Prostě se nedá nic dělat. Bohužel takový je někdy život,“ řekl Václav Vydra.
  • „Já jsem ho naposledy viděl v Karlových Varech a to mluvil o tom, že má zánět trojklanného nervu. Muselo to být strašně nepříjemné,“ prohlásil Jiří Bartoška.
  • „Milý Karle, ať najdeš klid. Ať svým herectvím potěšíš a svým humorem pobavíš nebeské diváky. Buď sbohem,“ řekla Dagmar Havlová.

Zdroje: PrahaIN.cz; Aha.cz; Freelite.cz; Divadlo Bez zábradlí

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz