Hlavní obsah
Seberozvoj

Člověk je příroda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Noelle Otto / Pexels.com

Vše, z čeho se lidské tělo skládá, je stvořeno ze stejného jako země.

Článek

Pěti základních prvků i energií hmoty, jež se zde nachází. Myslet si proto, že jsme něco odděleného nebo něco jiného, je mystifikace.

Tělo jako takové je součástí přírody a náš duch je stejnou součástí ve vesmíru, jako vše, co bylo stvořeno. Viditelného i neviditelného. Jsme taková část jednoty toho všeho, co se zde vyskytuje. Buďme tedy na zemi a se zemí.

V jakém stavu je naše příroda, naše zdraví, naše těla. Naše hmota? Jsme propojeni? Provázání? Komunikujeme? Voda nese emoční inteligenci a paměť. Není málo disciplín, které se zaměřují na léčení vodním živlem a rozmluvou s ním. Viz studie Masaru Emota, jak k vodě přistupuješ, takovou kvalitu získáváš.

Pokud jsme plni hněvu a nenávisti, takovou sílu a energii předáváme dál kolem sebe. Nejen sobě, lidem a zvířatům, ale všemu okolo nás. Kdybychom si této souvislosti byli více vědomí, chovali bychom se k živlům, zemi i přírodě stejně laskavě, jako ke svému tělu i duchu. A věděli bychom, jak obrovský to má vliv nejen na naše životy a celkové životní prostředí.

Zaměřovat se pouze na lidské faktory a pomíjet vše ostatní je nanejvýše bláhové.

Naše domy a životní styl moc přírodnímu stylu neodpovídají. Znamená to, že jsme se oddělili od vědomí přírody a myslíme si, že je tu pro naše potřeby. Pouze. Že ji můžeme brát, vysávat, používat a nic nevracet.

Ale měli bychom si ujasnit, že aby nastala rovnováha, je zcela nutné dávat i brát stejnoměrně. Tedy pokud pouze člověk vykořisťuje, vytváří nerovnováhu v celé přírodě. A to má dnešní důsledky. Návrat k hodnotám, moudrosti a rozumu srdce jsou důležitější faktory, než kolik peněz mám dnes na účtu.

Nemám tušení, proč se lidé tak zapomněli. Že jsou z většiny voda. A my víme, v jakém stavu se dnešní vody na světě nachází a jak moc jsou kontaminované. Kdyby pouze vůle mít čisto ve svém životě, by znamenalo vnímat, že vše je kolem nás voda, vzduch, půda či vítr. A že pro zdravý vývoj nejenom člověka potřebujeme symbiózu a čistotu ve svém prostředí stejně jako v těle.

No o stavu potravin ani nemluvě. Dejme si šálek čisté vody a napijme se pravdy. Jak jsme to tu zničili a kolik máme práce s nápravou, jasností i vlastní čistotou. Jsme plni jedu a s takovou potravou máme pak i jedovaté myšlení.

Ovšem jak se té otravy ve společnosti zbavit, to je velká otázka. Otrávená mysl totiž tvoří jenom otrávené prostředí. A pokud si ho nevyčistíme, zbydou nám už jenom stroje, protože těm je to zcela fuk, jak vypadá naše příroda.

Sunwise

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám