Hlavní obsah

Generace co musí prorazit další zeď?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Santosh Sunwise

Prachová oblačnost během Velikonoc

Jaké to pořád mezi sebou a v nás vedeme boje? Stojí nám to za to?

Článek

Ach ty Husákovy děti. Nejen že prorážely zdi už za svého mládí, kdy se svými rodiči stáli na náměstích svých měst a bojovalo se za naši svobodu. Jako děti jsme nerozuměli tomu procesu. Ale tušili jsme, že se něco významného děje. Opar chvíle nadechnutí se. Jak se doba změnila známe dnes všichni do jednoho. Zažili jsme si ty bezstarostné dny svého mládí. A své vlastní putování. Moc dobře chápeme, že to byla další iluze. Jak se to u nás pěkně všechno během procesů proměnilo a nyní docela ukazuje v jasném světle.

Dnes bojujeme opět. Vedeme ty své vnitřní boje se svým původním nastavením, jak se do nás nalévalo za pochodu během let. Nemáš, nemůžeš, s tím nic nezmůžeš. To si nemůžeme dovolit a podobně. Všechny ty programy, které nás uvěznily v pocitu vlastní nedostatečnosti a věčného tlaku na výkon. Kdybych je měla všechny jmenovat, tak se mi to asi nepovede. Měli jsme za to, že často musíme naplňovat představy někoho jiného.

Jak se nám to pěkně rozlouskává ty ořechy poznání. Kolik z toho nepravého vědění musíme ze sebe postupem času odstranit. A hlavně, čím tedy i nahradit. Jak se prosté dezinformace a manipulativní informace šíří vzduchem nekontrolovatelně vzhůru, všímáme si, že to tu bylo už delší dobu. Dnes je to tak markantní, že nás to nabádá k tomu si rozmyslet, čemu vlastně věřit chceme.

A nemysleme si pouze, že se to týká informačních webů. Dnes každý může někomu snadno naletět. Podvodné prodeje jsou také deziluzí. Takže to máme všude. My nejsme sami k sobě pravdiví a tak se to odráží i v kolektivu. Kdo je a může říct, já to znám nebo vím líp. Tak například, už týden u nás jsou zvláštní větry. Mezi tím se donesl do atmosféry nějaký prach. A držel se tam velmi intenzivně a sám. Nepopadal.

Jenomže mnoho lidí, jak jsem si všimla, všude psalo: „a je tu vítr ze Sahary“ a přináší nám saharský písek. No jenomže zapršelo, písek či prach spadl. No a jak se posléze zjistilo, že se jedná o vesmírný prach. Nikde žlutý písek ani nevidím. No ale do teď si někteří myslí, že to písek ze Sahary je. I když je zřejmé, že když padal písek z Afriky, měli jsme auta od bahna. No jakoby fakt spadla písečná vlna. Dnes na autu nemám nic, ale jiní zase tvrdí, že je to magnetický prach, který tam nechaly kondenzační stopy letadla.

Jenomže letadla a jejich kondenzační stopy jsou tu léta. Nikdy to nevypadalo tak, jako dnes na Velikonoce. Smogová atmosféra držící se několik dní ve vzduchu. A poměrně i vysoko. Takže inverze to taky nebyla, protože ta se drží víc při zemi a ne nahoře. Podivný úkaz a každý si něco myslíme. Co to bylo doopravdy možná nevíme. Možná ti vědci opravdu v tom našli nové symptomy dnešní doby. Snad i nové neznámé částečky kovů a píší, že jsou v tom miliony?

Tak to jsme fakt bohatí, už nám to padá i z nebes. Třeba povyrosteme. Nač se stále děsit. Vždy, když přijde nějaká událost, vidíme to černýma očima. Za horizont nedohlédneme. Nevíme, kde se to vzalo a kdo to tu zanechal. Na přírodní náhody nemám náturu. Jsem za to, že všechno tu má nějaký důvod nebo smysl. Nejsem projekcí náhodného tipu. Jsem bytost, která se projevuje ve Vesmíru. Stejně jako vše, co bylo stvořeno. A tak nám prostě zapršelo. Obloha se vyjasnila a my teprve dohlédneme, co se to událo. Většinou ty události můžeme zhodnotit až s odstupem času. Proč si tedy lámat hlavu dopředu. A už vůbec nemám za to, se s někým o tom dohadovat. O čemkoliv. Uzrála jsem.

Máš jiný názor. Tak si ho nechej. Nebudu kvůli tomu vytvářet další chaos nebo boje. Svých mám totiž sama dost. Jak se rádi přeme nad událostmi a každý to vnímáme ze svého úhlu pohledu. No a co? Když mám názor, nemusí znamenat, že mám prostě pravdu. Věřím, čemu chci věřit. A určitě mi nepomůže, když mi někdo bude vysvětlovat nebo mne manipulovat, že jsou věci tak, jak si myslí ten druhý. Nečekejme tedy, že tu bude nějaká spásná věž, která bude říkat, čemu máme věřit. Co si máme myslet. Nebo co máme každý dělat. Sám si na to musí prostě každý přijít sám.

To je zkušenost, která se neodbývá. Zajímá mne to téma? Pátrám dál. Nezajímá mne? Nepřu se. Myslím si své? Tak to je v pohodě. I když nemusíme mít vždy pravdu, je dobré umět naslouchat. Má představa tím uzraje a neokrajuje se. A za další necpu nikomu nic do hlavy, když to tam mít ani nechce. Je mi více svobodně.

Sunwise

Foto: Santosh Sunwise

Zvláštní smogová atmosféra, kterou jsme v posledních dnech vnímali.

Foto: Santosh Sunwise

Po dešti se vyjasnilo krásně

Foto: Santosh Sunwise

A přišla i duha na uvítanou

Doplnění:

O vesmírném prachu:

Aprílový vtípek:

Smogová situace kvůli písku ze Sahary

Co je to inverze?

K inverzním situacím, trvajícím řadu dní, dochází zpravidla v podzimních a zimních měsících. Charakteristická je nízká oblačnost, zahalující nížiny, zatímco vystupující horské oblasti se těší jasnému a teplému počasí.

Konspirace nebo chemtrails?

Radovan Dluhý: Jak se nechytit do pasti zvané chemtrails. Na vlastní pátrání…

Dovětek dva:

No jak se říká, čas vše prověřuje. Nové zprávy poukazují na emisní prachové částice, nikoliv na písek ze Sahary, či jiné názory:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz