Hlavní obsah
Seberozvoj

Spoj se sám se sebou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels.com / Cristian Gligor

Poslední dobou mám pocit, že jedeme na setrvačnosti. Člověk je hnán kolem osudu a vypadá to, jakoby běžel křeček v kleci a honil se za neznámým cílem stále dokola.

Článek

Proč tomu tak je? Protože jsme zapomněli o věcech přemýšlet a mít pro ně čas.

Lidé mají v sobě hodnoty, které neupřednostňují. Mají v sobě kvality, které neprojevují. Protože se zacyklili v té setrvačnosti. Hodnotné je potřeba sdílet. A to, co všichni cítíme jako nepotřebné, prostě odložit.

Neužeňme se s technologiemi do záhuby. Protože ta bude pořád vymýšlet něco nového a bude nás házet do křeččího kolotoče. Ale není to jenom technologie, je to i uvíznutí někde u sebe v pěti letech v dětském nedořešeném traumatu. Nejsme emocionálně dospělí. Neměli jsme dostatečné povědomí o tom, co jsou opravdové hodnoty. Uvnitř je sice cítíme, ale navenek se to až tak neprojevuje. Nedělejte to tak.

Lidé potřebují mít čas sázet. Vysadit si semínko, počkat si, až vyroste rostlina. Naučit se s ní procesu trpělivosti a péče.

Příroda nás všechno naučila. Nebo učí nás. Ale my dáváme přednost něčemu, co nenese ducha inteligence (Spirit). Protože duch technologie sice chytrý je. Ale přesto není schopen navnímávat a sledovat energie průchozího dění. To dokážeme jenom srdcem. Jako lidé.

Ale to je nyní uzavřeno na všechny zámky. Prostě lidé jsou raději na sebe protivní, než by byli laskaví. Pokud nechceš dělat pořád všechno naopak. Je třeba obrovské sebereflexe. Uvažuji konstruktivně? Jaký to má dopad. Uvažuji negativně? Jedu na dramatu? Stresu a kortizolu? Tak to není opravdové flow a intuice, která nás zásobuje neuvěřitelnou škálou našich možností.

Být bdělý pod tlakem nelze. Protože nemáte čas vnímat své tělo. Tělo nevnímáme, protože jsme odpojeni traumatem. Trauma máme, abychom šli do hloubky a do pravdy. Pravda prostě bolí a my to potřebujeme ustát. Mnohé věci si přiznat. A ne být rozbité nádoby. Takže pokud čtete mezi řádky. Vnímejte.

Dostaňte se sami k sobě. Poznáte to podle svého pocitu. Je to, jako by byl v jednom okamžiku vypnutý elektrický proud v celé krajině. Taková energie, která vás zahltí prázdnotou, ale není prázdná. Je oproštěna od napětí a tlaku. Ve kterém žijeme a jsme pod jeho stálou palbou. A to všichni, včetně přírody a zvířat.

Jsme zasypáni elektrosmogem, prachovými částicemi, nanoroboty, technologiemi, provázáni a utaženi až na doraz. Jak tomu zabránit a normálně fungovat? Je přiznat si, že jsme připojeni k tlaku a stresu a vysílání či záření, které je nezdravé a ničí naše smyslové pochody. Ničí naši intuici a napojení na matku přírodu.

Ta zná odpovědi. Správné informace nenalezneme vně. Ve vnějším světě, protože je v něm pořádný chaoz. Na to, abychom se naučili načítat pravdivé informace, musíme umět číst uvnitř sebe a svého těla. Být na něj napojený a na zdroj naší pravé síly.

V okamžiku, kdy toho dosáhneme, jsme schopni během okamžiku eliminovat špatné a nezdravé vlivy a jít cestou, která je zdravá. Protože bez zdraví a jako rozbité nádoby nejsme schopni vytvořit něco smysluplného, stálého nebo produktivního.

Pokud má mnoho lidí deprese, úzkosti, disbalanc. Uvědomte si, že to není vaše vina, chyba ani vaše přičinění. Jediné, co se po vás chce, je být napojený. Na sebe a vnitřního rádce a na planetu zemi. Z tohoto nastavení, uvědomění si jiné frekvence jste schopni dělat okamžité zázraky.

Odpojte se od sítí pravidelně. Nejlépe každý den a tuto činnost prohlubujte. Napojte se na síť vědomostí planety země. To je univerzální síla, která je tu pro všechny a čeká, až se k ní připojíme. Co nejvíce všichni. Protože jinak trpíme my sami a toto utrpení přikořeňujeme do svého prostředí a okolí. A takto se nevzpamatujeme.

Jak? (Meditace, mindfulness, zdroj klidu, vychutnávání si okamžiku, být v přítomnosti, jít na procházku, pozorovat děti a zvířata, odpojovat se od závislostí, pracovat na své hodnotě, sprchování studenou vodou, plavat, běhat, chodit, mentálně relaxovat, vnímat své myšlenky a pochody, načítat sám sebe a jak na tom jsem opravdově…) Cítit své tělo a rozpoznávat, zda je v napětí či ne.

Buď IN. Buď sám v sobě a buď sám sebou. Nenech se hnát a ovlivňovat vnějšími ději a okolnostmi. Buď hvězda svého života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám