Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Ženy jdou hlavně po penězích. A jaká je vaše zkušenost?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Muži jsou přesvědčeni, že každou ženu lze snadno ulovit na tučné konto, dovolené, dárky a luxusní auta. Pokud tohle muž má, nemusí se nijak moc snažit. Ženy jsou zkrátka od přírody zlatokopky! A jaký je ženský pohled na věc?

Článek

Článek Víte, jak zapůsobit na ženu? Tajemství toho, co ženy opravdu chtějí způsobil mezi muži poprask! Vůbec nechtěli věřit tomu, že by tohle na ženy opravdu zabíralo. Protože na ženy podle nich platí jedině platinová kreditka!

Zatímco se zmíněný článek materiálním aspektům navazování vztahů záměrně vyhnul, aby nasměroval mužskou pozornost jiným, možná překvapivým směrem, nyní je čas udělat jasno v tradiční otázce, která mužům nedá spát, a sice - jak to ženy s honbou za majetnými muži skutečně mají?

Pravda, která není tajemstvím

Není třeba chodit kolem horké kaše. Přiznejme si otevřeně, že každá žena sní o muži, který ji dokáže zabezpečit. Schopný a zajištěný muž je pro nás afrodiziakum – jeho přitažlivost je pro nás veliká. Není to naše vypočítavost, je to přirozený instinkt. Jsme tak od přírody nastavené - nemůžeme za to.

Finančně zajištěný muž je pro ženu jasným signálem, že v jeho společnosti nebude muset řešit existenční záležitosti, které jsou primárně mužskou devízou. S takovým mužem si žena dovede představit nejen společný život, ale také založení rodiny.

Vyložme si karty na stůl

Proč žena očekává od muže zajištění? Je to logické. Žádná z nás totiž nechce řešit finanční nedostatek. A pokud má děti, tak obzvlášť ne. Chceme si mateřství užít, věnovat se dětem, domácnosti, různým zálibám i vám, našim milovaným mužům, a být bezstarostné. Všechny existenční problémy v takovém případě rády přenecháme vám.

Můžete namítnout, že řada žen právě na mateřské dovolené najde svoje životní poslání, svůj směr, rozjede podnikání. To je pravda, protože mateřstvím se otevírá nová životní etapa, která může být v mnohém inspirativní. Podstatné ale je, aby to žena dělala ze svého zájmu, ze své vnitřní touhy, tedy proto, že ji to naplňuje a že má tu možnost. Nikoliv proto, že musí.

Žena je od přírody kreativní bytost, jejímž posláním je především nastolovat všude, kam přijde, harmonii a klid. Žena je přirozeně pečující a láskyplná, ráda se stará a vytváří zázemí. Vysoké pracovní nasazení, vypětí a dlouhodobý stres ji vyčerpává. Zaměření na výkon, vydělávání peněz a dosahování stále vyšších a vyšších cílů - to je primárně mužský způsob nastavení a uvažování. Nám ženám však není zcela vlastí.

Nejde o vydělávání, jde o životní naplnění

Samozřejmě, že oba principy, tedy mužský i ženský, jsou obsaženy určitou měrou v obou pohlavích, ale jde o to, který princip převládá. I my ženy jsme rády finančně nezávislé na muži, také rády budujeme svoje kariéry, profesně se rozvíjíme a jsme rády, že najdeme ve svém životě i jiné společenské uplatnění, jež nespočívá jen v rození a výchově dětí.

Ovšem i v tomto případě platí, že to chceme dělat hlavně proto, že nás to naplňuje, ne primárně kvůli tomu, abychom zajistily a uživily rodinu. Jsme rády, když tuto základní existenční záležitost obstará muž a my můžeme dělat práci, která nás baví, a nemusíme se zaobírat tím, zda vyděláváme dost.

Navíc pokud máme děti, tak se časový harmonogram stejně podřizuje primárně jim – většinou pracujeme na kratší úvazky, protože děti vyzvedáváme ze školky nebo školy, staráme se o ně, vozíme je na kroužky, bereme si také volno v práci, když jsou ratolesti nemocné. Logicky tak může být náš příjem nestabilní a nelze se na něj spolehnout. Navíc v takové situaci jen těžko můžeme vložit veškerou svou energii do vydělávání peněz, pokud se máme starat také o rodinu.

Ženy však chtějí ještě víc

Není se tedy čemu divit, že upřednostňujeme schopné muže, kteří nás umí zajistit.

Ale nevybíráme si vás jenom podle výše zůstatku vašeho bankovního konta. Od muže našeho života a budoucího otce našich dětí chceme mnohem víc! Hodně nám záleží na vašem charakteru, na tom, jak se k nám chováte, jak k nám přistupujete, jestli je na vás spolehnutí. Chceme si být také jisté, že vám na nás opravdu záleží. To všechno musíte prokázat svými činy! Pouze s platinovou kreditkou v tomhle případě neobstojíte. Ne dlouhodobě.

I když nejste milionář, nic není ztraceno

Pokud dotyčný muž tučným kontem zrovna neoplývá, není potřeba házet flintu do žita. Jak už bylo řečeno, výše platu není jediným a výhradním kritériem, které musí muž splňovat, aby se mohl o ženu ucházet.

Důležitý je váš přístup. Jste-li cílevědomý, dokážete se přenést přes aktuální finanční nedostatek a jste ochotný na sobě pracovat a pokusit se o změnu, tak proč by o vás neměly mít ženy zájem?

Už jenom sama skutečnost, že se nesmíříte se současnou situací a pracujete na změně, je názornou ukázkou charakteru schopného muže, který chce v životě něco dokázat a je odhodlaný se o svoji ženu, potažmo o rodinu, postarat. Žena, která ve vás uvidí tento potenciál, vás ráda podpoří a bude tu pro vás na cestě ve vašem růstu.

Co totiž ženy především nemají rády, jsou slaboši, kteří si jenom stěžují, jak je k nim život nespravedlivý. Nechtějí muže, který se neumí postavit situaci čelem, nemá životní perspektivu a cíle, nebo dokonce očekává, že za něj jeho situaci vyřeší žena.

Naopak, ženy chtějí muže cílevědomé, zdravě sebevědomé, které jsou jim skutečnou oporou.

A jak je to s těmi zlatokopkami?

Takzvané zlatokopky jsou ženy, které se nechají vydržovat od muže za to, že s ním mají intimní poměr. Obvykle však nejde o vztah nebo o nějaké závazky. Jde o jasně nastavená pravidla hry. Dobře zajištěný muž kupuje ženě luxusní dárky, zve ji na večeře nebo na dovolené. Žena mu za to poskytuje sex, zábavu, případně ho doprovází do společnosti. Jedná se o vzájemný obchod, kdy každá strana platí té druhé něčím jiným. Ovšem oba své záměry znají a jsou ochotni na takovou hru přistoupit.

Je jasné, že ne každá žena může být zlatokopkou, protože na to nemá postavu, vzhled ani potřebné mládí, a zároveň ne každý muž může být „sugar daddy“, protože nedisponuje potřebnými příjmy ani majetkem. Pokud však k tomu žena nebo muž předpoklady mají a rozhodnou se pro tento životní styl, přejme jim to, neodsuzujme je a sami se zařiďme podle svého.

Hodně štěstí!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám