Hlavní obsah
Sport

11× a dost! Německo se dočká vytoužené změny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Po víkendovém šlágru se Bayer Leverkusen odpoutal od mnichovského Bayernu na rozdíl pěti bodů.

Článek

Na tento šlágr se těšilo celé Německo. I fotbalová Evropa byla zvědavá, zda Leverkusen protáhne sérii bez porážek, která se díky víkendové výhře 3:0 protáhla už na 31 zápasů.

BayArena praskala ve všech. V držení míče sice uspěli mnichovští, ale jinak utkání dominoval Bayer. Nikoliv Bayern, ale Bayer! Pozor na záměnu. Letitá dominance Bayernu může být po této sezóně u konce.

Pokud by Bayern Mnichov v letošní sezóně nezískal titul, už jen kvůli jedné osobě by se stal terčem narážek. Tou osobou je anglický útočník Harry Kane. Hráč smolař, který čeká na svojí první klubovou trofej. V Anglii to nevyšlo, přesunul se do Německa. Do týmu, který své zemi dominoval. Zatím to ale vypadá, že si s sebou z ostrovů přivezl i smůlu a ani u našich sousedů titul nezíská.

Zpět ale k Leverkusenu. Tým v utkání předvedl, že je ve skvělé formě. České trio Kovář, Schick a Hložek zahájilo utkání pouze na lavičce, do hry zasáhl na posledních pár minut jen poslední jmenovaný. Před sezónou favorizovaný Bayern vystřelil pouze jedenkrát na branku, to domácí mířili na Neuera hned osmkrát.

Do konce Bundesligy zbývá ještě 13 utkání. Náskok to pro Bayer není velký, ale s aktuální formou může pomýšlet na svůj první bundesligový titul.

Anketa

Získá v letošním ročníku Leverkusen svůj první bundesligový titul?
Ano
85,7 %
Ne
14,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
FC Bayern Mnichov
Harry Kane

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz