Hlavní obsah
Sport

Český dres je pro diváka nezajímavý. Zas a znovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Česká fotbalová reprezentace představila dresy, ve kterých bude hrát na letošním evropském šampionátu v Německu. A fanoušci jsou opět zklamaní. Nuda vystřídala nudu.

Článek

Na blížícím se evropském šampionátu, které pořádá sousední Německo, nebude chybět naše reprezentace. Ve skupině F narazí postupně na Portugalsko, Gruzii a Turecko. První utkání se bude hrát v Lipsku, tedy pro české fanoušky na skvělém místě, další dvě utkání pak v Hamburku.

Účastníci šampionátu postupně představují své dresy, ve kterých budou v Německu bojovat. Dresy představila už i také česká reprezentace, opět od firmy Puma.

Národní tým bude oblékat tradiční barvy dresů, domácí červenou sadu a venkovní bílou. Jediným „efektem“ je v designu zakomponovaný dvouocasý lev. Bílá sada má pak vyvolat vzpomínky na národní tým z roku 2004 a jeho tažení evropským šampionátem v Portugalsku.

Prostý, obyčejný, jednoduchý a ve výsledku nudný. Od firmy Puma nepřichází v posledních letech žádné velké designové pecky, jak na mezinárodní, tak i klubové úrovni.

Puma je dlouholetým partnerem fotbalové reprezentace a je otázkou, jestli není na čase říct dost. V porovnání s dalšími účastníky šampionátu zapadnou české dresy v zapomnění. V jednoduchosti je sice krása, ale například dresy Nizozemska, Portugalska či Francie jsou ve výsledném efektu daleko zajímavějšími kousky.

Dalším tématem je samotné logo neboli národní znak. Zde je to opět věc názoru a fanouškovská základna je rozdělena na dvě části. Jedna říká pro logo asociace ano, druhá by uvítala návrat státního symbolu. U hokejové reprezentace už k návratu došlo, po nevydařené éře s motivem lva.

Je jasné, že na dresech na šampionátu až tolik nezáleží. Fanoušci by ale jistě uvítali nový, nápaditý a klidně i odvážný design. Červená a bílá sada se stává již ohranou nudou. Otázkou ale je, zda se nějaké změny fanoušci dočkají, dokud budou dresy od firmy Puma.

Anketa

Líbí se vám nové dresy národního týmu, ve kterých nastoupí na evropském šampionátu v Německu?
Ano
14,5 %
Ne
85,5 %
Celkem hlasovalo 605 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz