Hlavní obsah
Sport

Dynamo ve finále. Musí ale přidat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Hokejové Pardubice se dočkaly, po 12 letech si opět zahrají finále extraligy.

Článek

Známe prvního účastníka finále letošního ročníku české extraligy. Pardubické Dynamo zvládlo semifinálovou sérii v nejkratším možném čase, Litvínov poslalo na dovolenou poměrem 4:0 na zápasy.

Dynamo patří od začátku ročníku mezi největší favority soutěže. Majitel klubu Petr Dědek má jen ty největší cíle. K vysněnému titulu mu má pomoci i nabitý kádr. V loňské sezóně to ještě nevyšlo, Dynamo ztroskotalo v semifinále na Třinci. V letošním ročníku mu k sedmému titulu v klubové historii chybí už jen 4 vyhrané zápasy.

Pardubice obhájily 1. místo po základní části a získaly tak podruhé za sebou Pohár Jaroslava Pouzara. Do své sbírky ale chtějí cennější artikl, Masarykův pohár pro vítěze hokejové extraligy.

121 bodů v základní části, o tři body tak překonaly osm let starý rekord Liberce. Do vyřazovací části vstoupily jako favorit na titul. Čtvrtfinálovým soupeřem byl největší rival, hradecký Mountfield. Pardubice sérii zvládly poměrem 4:1 na zápasy, jenže!

Dynamo ani v jednom utkání nepodalo dominantní výkon, který by se od vítěze základní části, favorita na titul a od tak nabitého kádru čekal. Všechna utkání v sérii skončila nejtěsnějším možným rozdílem. Ano, šlo o derby, ale v některých zápasech Dynamo nebylo lepším týmem. První varování, ale také dobrá zkušenost.

V semifinále s Litvínovem bylo už Dynamo jasným favoritem. Tuto roli zvládlo, vítězství 4:0 na zápasy a pohodlný postup do finále. Ale opět další varování. Na ledě Vervy se ve třetím i čtvrtém utkání obávalo o výsledek, když málem prohospodařilo pohodlný náskok.

Finálový soupeř vzejde z druhé semifinálové série, ve které prozatím vede pražská Sparta 2:0 na zápasy. Finálová série odstartuje v úterý 16. dubna v Pardubicích.

V čem musí Dynamo přidat, pokud chce pomýšlet na titul? Finálový soupeř bude daleko těžší, než byl v semifinále Litvínov. Zaměřit se musí především na koncovky zápasů, ve kterých inkasovalo několik branek. Další důležitým bodem budou přesilové hry, v semifinále proti Litvínovu se prosadilo pouze jednou. Na hvězdné formace bude finálový soupeř dávat daleko větší pozor, rozhodovat tak může třetí či čtvrtá formace.

Sparta v letošním play-off ještě neprohrála. Ve čtvrtfinále si poradila s Libercem 4:0 na zápasy, s Třincem zvládla první dvě utkání v sérii. Třinec se ve čtvrtfinále nadřel s českobudějovickým Motorem, když se rozhodovalo až v sedmém utkání.

Lepší dojem budí prozatím Sparta. Působí dominantnějším dojmem než Pardubice. Otázkou je, na kolik zápasů se protáhne série s Třincem a kolik sil to Pražany bude stát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz