Hlavní obsah
Sport

Favorit z Valašska či návrat Pirátů. Maxa liga je za dveřmi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Už o tomto víkendu se naplno rozjede další ročník druhé nejvyšší české hokejové soutěže.

Článek

Hokejoví fanoušci se konečně dočkali. Po dlouhé pauze se o tomto víkendu opět rozjede maraton zápasů. Na konci čeká vítěze baráž o účast v extralize, poslední tým základní části zamíří o patro níž.

Nový ročník se bude hrát pod novým názvem, fanoušci už nebudou chodit na Chance Ligu, ale nově na Maxa ligu. Název druhé nejvyšší hokejové soutěže se tak mění po šesti sezónách.

Vsetín cíli na extraligu

Mezi největší favority bude opět patřit Vsetín, který ovládl loňskou sezónu, v brněnském azylu pak ale nestačil v baráži na Kladno a zůstal tak nadále v druhé lize.

Valaši svůj kádr opět posílili, rekonstrukce se dočkal také legendární stadion Na Lapači. Stadion se dočkal nových pružných mantinelů, které jsou podmínkou pro účast v extralize. Pokud by se Vsetín probojoval opět do baráže o extraligu, nemusel by hledat azyl, jako tomu bylo v sezóně minulé.

Mezi další favority se řadí ostravská Poruba. Ta ovládla loňskou základní část, když získala 115 bodů. Šok ale přišel hned ve čtvrtfinále, kdy nestačila poměrem 1:3 na zápasy na Jihlavu. Ambiciózní klub tak má co napravovat.

Mezi hokejovou elitu by se rádi vrátili také hokejisté Zlína. Ti se v minulé sezóně probojovali až do finále play-off, tam ale nestačili na Vsetín. Berani vstoupí do nové sezóně opět s nejvyššími ambicemi, opřít se mohou také o staronového generálního partnera.

Favority by měly opět potrápit týmy jako jsou Prostějov, Třebíč či Litoměřice.

Velký návrat, ale outsider

Chomutovští Piráti jsou zpět. Bývalý účastník extraligy vlétne do Maxa ligy s mladým kádrem, který doplní zkušení hráči, Viktor Hübl a František Lukeš.

Velkou obměnou prošla Slavia. Sešívané, kteří opustili elitní soutěž v roce 2015, čeká další těžká sezóna. Loňské vyřazení v osmifinále se sice zdá na první pohled jako neúspěch, ale nezapomeňme, že ještě pár kol před koncem základní části hrozil Slavii sestup. Před novou sezónou kádr spíše oslabil, než posílil.

Sezónu plnou otazníků čekají v Kolíně. Zde se před sezónou změnilo vedení klubu, vlastnická struktura. Spolupráce s extraligovým Hradcem už nebude tak velká, jako v předešlých letech. Kádr opustili zkušení hráči v čele s Petrem Koukalem. Kozlové budou spoléhat na silnou brankářkou dvojici (Soukup, Málek), zajímavě vypadá i složení obrany, otazníky visí nad sílou v útoku.

Na konci minulého ročníku si pořádně oddychli ve Frýdku-Místku. Farma třineckých Ocelářů byla také v závěru základní části na hraně sestupu, nakonec se udržela před znojemskými Orli a ve druhé lize se tak udržela.

Třetí sezónu ve druhé hokejové lize rozehraje rezerva Pardubic, do průměru ligy padá v posledních sezónách jihlavská Dukla, i když ta v posledním play-off došla až do semifinále.

Fanoušci se mohou opět těšit na vyrovnaný ročník plný zajímavých a dramatických zápasů, emocí a doufejme, že i hodně gólů.

Predikce

Vítěz základní části: Vsetín

Přímý postup do čtvrtfinále (1.-6. místo po základní části): Vsetín, Poruba, Zlín, Prostějov, Třebíč, Litoměřice

Přímý postup do osmifinále (7.-10. místo po základní části): Pardubice B, Jihlava, Přerov, Sokolov

Konec sezóny (11.-13. místo po základní části): Kolín, Frýdek-Místek, Slavia

Sestup (14. místo po základní části): Chomutov

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz