Hlavní obsah
Sport

Jágrova oslava tisícovky byla naprosté faux pas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Před 20 lety odehrál Jaromír Jágr 1000. zápas v NHL, klub připravil pouze klip na kostku o reklamní pauze.

Článek

30. ledna letošního roku tomu bude na den přesně 20 let, co jeden z nejlepších hráčů historie českého hokeje odehrál svůj tisící zápas v kanadsko-americké NHL.

Když si ho v roce 1990 draftoval v prvním kole Pittsburgh Penguins, netušil tehdy osmnáctiletý Jágr, čeho všeho v zámoří dosáhne. Svojí zámořskou kariéru zakončil na 1733 zápasech a 1921 kanadských bodech. Mezi střelce se zapsal 766×, na 1155 brankách si připsal asistenci.

V zámoří vystřídal celkem 9 klubů: Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Florida Panthers a Calgary Flames. Získal 2× Stanley Cup, 5× Art Ross Trophy, 1× Hart Trophy a 3× Ted Lindsay Award.

Česká osmašedesátka má za sebou obdivuhodnou kariéru v NHL. Jeden oslavný moment si ale možná představoval jinak.

30 ledna 2004 nastupoval do svého tisícího utkání v NHL v dresu New York Rangers. Velká sláva? Nikoliv. Jágrovi musel místo oslavného ceremoniálu stačit pouze klip běžící na kostce nad ledem v průběhu reklamní přestávky. Rangers tento „propadák“ okomentovali tak, že pro Jágra nestihli narychlo vyrobit stříbrnou hokejku, kterou při takovémto jubileu věnují. Jágr totiž přestoupil do New Yorku týden před svým jubileem. Vedení NHL mělo pro Jágra upomínkové předměty připraveno, dokonce je odeslalo, ale na starou adresu do Washingtonu.

Jágrova oslava tedy byla dosti kuriózní. V dané chvíli byla ale oslava to poslední, co by Jágra zajímalo. Po příchodu z trápícího se Washingtonu nezažíval ani nejlepší začátek v New Yorku. Další významná jubilea si snad už užil více.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz