Hlavní obsah
Sport

Mají pardubičtí fanoušci vůbec radost z další posily z NHL?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Hokejové Pardubice ohlásily další posilu do svého nabitého kádru. Obranu vyztuží Jakub Zbořil, který se na česká kluziště vrací po deseti letech.

Článek

Jak to tak vypadá, pardubické Dynamo, v čele s majitelem Petrem Dědkem, stále nemá dost. Jeden z největších favoritů na extraligový titul, který se může na české poměry pyšnit nadstandardním kádrem, přivedl do svých řad dalšího hráče se zkušenostmi ze zámoří.

Nejnovější tváří, která bude oblékat dres s písmenem „D“ na dresu, bude Jakub Zbořil. Hráč, který byl v posledních dnech spojován s mateřskou Kometou Brno, nakonec kývl na lepší nabídku z východočeského klubu.

Po návratu ze zámoří se už proháněl na ledě brněnské Winning Group Areny, s mužstvem si byl dokonce prohlédnout stavbu nové haly. Fanouškům už jen chyběla zveřejněná informace s potvrzením příchodu sedmadvacetiletého hráče.

Jenže přišel zvrat, v Brně nakonec nebudou muset rozlišovat bratrské duo Zbořilů. Starší Adam, který se v probíhajícím ročníku prosadil už pětkrát, se se svým bratrem v jedné kabině nepotká.

Do jednání totiž vstoupily Pardubice. Majitel Petr Dědek předložil Zbořilovi nabídku, na kterou kývl. Na východě Čech tak bude působit další hráč se zkušenostmi z NHL. Zbořil stihl v nejprestižnější lize světa odehrát v dresu Bostonu Bruins 76 utkání, ve kterých zapsal 16 kanadských bodů.

Pardubická nespokojenost s výkony?

Proč Pardubice sáhly po další posile? Tým, který byl před sezónou pasován do role favorita na titul, prozatím nepředvádí výkony, který by měl síle kádru odpovídat. První to odnesl trenér Marek Zadina, který rezignoval na svůj post. Příchodem Zbořila je jasné, že jeden z obránců je v ohrožení. Kdo to bude?

Nejvíce body přispívá Peter Čerešňák, stejně jako on, zapsal dvě branky také Libor Hájek. Jednou mířila přesně také letošní posila, Andrej Šustr. Více branek pardubičtí obránci nevstřelili. V posledních zápasech se Dynamo směrem dozadu zlepšilo, to se projevilo především v inkasovaných brankách. V posledních pěti zápasech inkasovalo sedm branek. Pro srovnání, v prvních osmi duelech lovili pardubičtí gólmani puky ze své sítě hned dvaadvacetkrát.

Dvacet devět inkasovaných branek ve třinácti duelech, to byl jeden z hlavních faktorů, proč se Dynamo poohlídlo po možné posile do obrany. Jak už je ale známo, jakmile je možnost získat zvučnou posilu, v Pardubicích zbystří a připraví nabídku, které se v extralize jen těžko konkuruje.

Zbořil by měl být připraven už na úterní duel svého nového klubu proti Mladé Boleslavi. Je tedy jisté, že pardubickou obranu čekají velké změny. V ohrožení budou leváci Tomáš Dvořák, Ondřej Vála a David Musil. Více se čekalo ale od letní posily Andreje Šustra, ten je ale na rozdíl od Zbořila pravák.

Chtějí diváci další hvězdu?

Od éry Vsetína tady takto podobně sestavený tým nebyl. Díky Dynamu tak mohou diváci vidět na domácí scéně top české hráče.

Pardubice ale zatím nenaplňují roli největšího favorita ligy, výkony nejsou tak dominantní, jak se čekalo. Silná sestava si zatím nesedla tak, jak by měla. Výsledkem je pět proher ve třinácti duelech (tři v prodloužení, dvě v normální hrací době).

Příchodem dalšího hráče je jasné, že pardubičtí mladíci budou mít opět složitější cestu do kádru prvního týmu Dynama. Do letošní sezóny zasáhli prozatím Martin Švec (18 let) a Teodor Vápeník (17 let). V útočných řadách se pardubičtí mladíci prosazují více. Za zmínku stojí Daniel Herčík (21 let, 13 utkání, 5 kanadských bodů) a Jakub Lichtag (22 let, 12 utkání, 0 kanadských bodů), kteří nastupují už pravidelně.

Fanoušci Pardubic se dají rozdělit na dvě skupiny. Ta první další zvučnou posilu vítá, druhá by raději viděla v kádru vlastní hráče a má jisté a pochopitelné obavy, že si tým hvězd nesedne.

První čtvrtina extraligy ukázala, že si sestava ještě nesedla. Dalším hlavním úkolem je angažování nového hlavního trenéra, který silný kádr probudí a nastartuje k daleko lepším výkonům. Nebo snad Václav Baďouček dostane šanci na zbylou část sezóny?

U Pardubic v poslední době nevíte, co čekat. Jako blesk z čistého nebe může klidně přijít další přestupová bomba. Nebo je už snad kádr konečně kompletní?

zdroj: hcdynamo.cz; https://www.hokej.cz/tipsport-extraliga/stats-center?season=2024&competition=7230&team=12&age=&state=&timeFrom=&yearFrom=&yearTo=&position=

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz