Hlavní obsah
Sport

Na hokeji přátelství, na fotbale bláznovství

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Při středečním finále MOL Cupu se opět ukázalo, jak je hokej pro normální diváky či rodiny s dětmi vhodnější.

Článek

V Praze a Ostravě je již druhý týden v plném běhu světový šampionát v ledním hokeji. Během té doby se na fotbalových trávnících rozhodlo o tom, kdo se stane mistrem nejvyšší české fotbalové soutěže a kdo ovládl domácí pohár. V obou případech to byla pražská Sparta.

Co se týká hokejové akce, vše probíhá v naprostém pořádku. Neuvěřitelný zájem diváků, který posune rekord v návštěvnosti v historických tabulkách, skvělá atmosféra na stadionech i ve fan zónách. Přátelská atmosféra mezi fanoušky všech zúčastněných států. Prostě svátek hokeje na českém území. Kaňkou jsou snad jen padělané vstupenky od podvodníků, což se ale netýká jen světového šampionátu. V zapomnění zapadly také tolik diskutované ceny za pivo a klobásy, které se před začátkem šampionátu tolik řešily.

Na druhé straně tady máme fotbal. První diskutabilní moment vznikl po vítězství Sparty na hřišti Mladé Boleslavi, které letenských zajistilo mistrovský titul. Pořadatelé ve spolupráci s policií nepovolili fanouškům Sparty oslavit titul s hráči přímo na hrací ploše. Opět se diskutovalo, zda byl zásah policie adekvátní. Jsem toho názoru, že fanoušci na hrací ploše nemají co dělat. Jde o bezpečí a ochranu majetku.

Třešničku na dortu tomu dali fanoušci Plzně a Sparty po středečním finále domácího poháru. Zde již před utkáním došlo k schůzkám a informování, aby se fanoušci po vítězném utkání nepokoušeli dostat na hrací plochu.

Po celé utkání byla atmosféra výborná, a kromě pár dýmovnic nic nenasvědčovalo nějakému vyhrocenému závěru.

Bohužel po zápase jako první vstoupili na hrací plochu fanoušci Plzně, kteří se bez komplikací dostali nejen před sektory fanoušků Sparty, ale do těsné blízkosti samotných hráčů letenských.

Skončilo to již tradičně. Bitky na hrací ploše, zástupy těžkooděnců, nechutný závěr finálového duelu. Vrchol všeho bylo vhození plastové židle na moderátora a hosty studia České televize.

Práce s fanoušky se v české lize v poslední době zlepšila. Bohužel je zde ale stále několik procent fanoušků (pokud je tedy můžeme nazvat fanoušky), kteří dělají klubu špatné jméno a výsledky jejich týmu je ve výsledku ani nezajímají.

Je to jen jeden z mnoha další případů, který například u rodin s dětmi rozhoduje, zda půjdou na fotbalový, či hokejový zápas. České hokejové prostředí je až na výjimky kultivovanější oproti fotbalu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz