Hlavní obsah
Sport

Německý génius se zapíše do historie Liverpoolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Německý stratég Jürgen Klopp ohlásil svůj konec na lavičce Liverpoolu. Získá ještě nějakou trofej?

Článek

8. října 2015 se fanoušci Liverpoolu dočkali. Klub z města Beatles ohlásil, že hlavním trenérem se stal Jürgen Klopp. Pro Kloppa to byla teprve třetí trenérská výzva, po začátcích v Mainzu se do povědomí fotbalových fanoušků zapsal na lavičce Dortmundu. Na ostrovech bylo velké očekávání, které naplnil.

19. května se bude loučit na legendárním Anfieldu. Pokud by se mu už v letošním sezóně nepodařilo získat nějakou trofej, odejde s bilancí:

  • vítěz Ligy mistrů ze sezóny 2018/2019
  • vítěz Mistrovství světa klubů z roku 2019
  • vítěz Superpoháru UEFA z roku 2019
  • anglický titul ze sezóny 2019/2020
  • zisk trofeje v ligovém poháru v sezóně 2021/2022
  • vítěz FA Cupu v sezóně 2021/2022

Nadále má ale možnost získat další 4 trofeje ve své poslední sezóně v Liverpoolu. Ve hře je anglický titul, domácí poháry a Liga mistrů.

Pro fanoušky to byla šokující zpráva, kterou liverpoolský klub pustil do světa. Klub pozvedl a udělal z něho postrach soupeřů. Každý příběh ale jednou končí. Kloppovi došla dle jeho slov energie, chce žít normální život dřív, než bude starým mužem. Po více než osmi letech jsou to pochopitelná slova a fanoušci Liverpoolu to musí respektovat a přijmout.

Po letech se „The Reds“ zařadili opět mezi evropskou špičku. Pod Kloppem rostla velká fotbalová jména, Salah, Mané, Virgil van Dijk či Alisson Becker.

Klub se musí připravit na éru po Kloppovi. Nyní je velmi těžké odhadovat, kdo by se mohl na lavičku Liverpoolu posadit. Jednou z možných variant je Xabi Alonso, současný trenér Leverkusenu. Jeho trenérská kariéra je ale teprve na začátku, otázkou tedy je, zda je připravený pro tak velký klub.

Jürgen Klopp se stane další legendou klubu. Odejít může se vztyčenou hlavou.

Jisté je, že si na nějakou dobu od fotbalu odpočine. Stane se poté trenérem německé reprezentace?

Klopp se stal oblíbencem publika, respektovaným trenérem a pro soupeře velkou výzvou.

Zůstanou po něm vzpomínky na neuvěřitelné zápasy.

Končí další velikán. Jürgene, danke!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz