Hlavní obsah
Sport

Nominace reprezentace? Důkaz toho, že na tom nejsme vůbec dobře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Česká fotbalová reprezentace má před sebou další dva duely v Lize národů. Na utkání s Albánií a Ukrajinou byla představena zajímavá nominace.

Článek

Jak moc zajímavá? Údiv českých diváků byl opět velmi velký. Z české nominace se stává tragikomedie a je jen obrazem toho, v jaké formě je celý český fotbal.

V Lize národů má za sebou český národní tým dva duely, ve kterých získal tři body za domácí těsnou výhru 3:2 nad Ukrajinou. Předcházel tomu ale propadák poměrem 1:4 v Gruzii.

Právě po šokující porážce se v následujícím domácím utkání postavili čeští fanoušci naší reprezentaci zády. Eden patřil fanouškům Ukrajiny, která se tak mohla cítit jako doma. Překvapení a zklamání z české fanouškovské ne/podpory neskrývali ani samotní fotbalisté.

V pátek večer bude proti stát, pro nás, silný soupeř, který českému výběru naposledy uštědřil výprask 3:0. Kolik fanoušků si najde cestu na Letnou? Vyprodaný stadion nečekejte. Výkony totiž českého fanouška stále ještě nepřesvědčily.

Také nominace realizačního týmu Ivana Haška není něco, co by českého diváka uklidnilo a nalákalo na stadion. Největší emoce vzbudila především změna v původní nominaci. Po vypadnutí Matěje Ryneše, Jaroslava Zeleného a Davida Zimy byli nově nominováni Milan Havel, Robin Hranáč, Ondřej Zmrzlý a Jan Bořil.

Právě většina těchto jmen opět rozproudila diskuze. Hranáč od svého srpnového přesunu do Německa odehrál za Hoffenheim pouhých 90 minut, po většinu času mu patří místo na střídačce.

Ondřej Zmrzlý toho prozatím v nové sezóně také tolik neodehrál. Rozhodně se nedá říci, že by si svými aktuálními výkony řekl o reprezentační nominace.

Největší halo přišlo po zveřejnění jména Jan Bořil. Hráč, který českou fanouškovskou základnu rozděluje snad nejvíce od éry Tomáše Řepky. V Edenu je miláčkem publika, jinde mu nemohou přijít na jméno.

Ivan Hašek sáhl do archivu a Bořil tak může reprezentační dres obléci po třech letech. Bořilovou nominací je ale opět jasně vidět, že česká fotbalová reprezentace nedělá kroky kupředu, ale spíše znovu zařadila zpátečku.

Omlazení přišlo na pozici brankářů. Nejstarším je nyní šestadvacetiletý nováček v reprezentaci, plzeňský Martin Jedlička. O dva roky mladí Matěj Kovář by měl být opět jedničkou, trojkou pak je mladý Antonín Kinský, který měl původně nastoupit za jednadvacítku.

Mezi další obránce, o kterých ještě nebyla zmínka, patří například Ladislav Krejčí, který odehrál poslední tři zápasy v základní sestavě Girony. To Vladimír Coufal je stále na hraně základní sestavy a lavičky West Hamu. U Davida Zimy je stále otázkou, zda od tak drahého hráče nečekat daleko lepší výkony.

V záložních řadách by nyní mohl být spoleh na Václava Černého, stále lepšícího se Lukáše Provoda či plzeňského Pavla Šulce. Ty bude doplňovat kapitán Tomáš Souček.

V útoku se národní tým bude muset obejít bez Patrika Schicka. Nahradit by ho mohl třeba Jan Kliment, který v Olomouci našel střelecké kopačky. Na Tomáše Chorého bude opět spoleh ve vzdušných soubojích, Adam Hložek si snad přiveze aktuální střeleckou formu z německého Hoffenheimu.

Je ale také otázkou, jestli tato nominace není doopravdy to nejlepší, co v tuto chvíli máme. Následující dva duely opět ukáží, v jakém rozpoložení je národní tým, ale s ním i celý český fotbal. Jak se totiž lidově říká, ryba smrdí od hlavy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz