Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pivo za 110? Nejvíc remcají ti, kteří na mistrovství vůbec nepřijedou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Fanoušci si budou muset za pivo v průběhu mistrovství světa připlatit. V Praze si vychutnají Pilsner Urquell a Staropramen, v Ostravě poteče s plzeňským ještě Ostravar.

Článek

Už v pátek odstartuje v Praze a Ostravě 87. mistrovství světa v ledním hokeji. Přípravy na tento vrchol hokejové sezóny vrcholí. Pro fanoušky jsou připraveny fan zóny u obou stadionů, nechybět bude kulturní program a samozřejmostí je i občerstvení. Především pivo poteče proudem. A kdo si myslí, že ne, tak se hluboce mýlí.

Český fanoušek musel počítat s tím, že si za plzeňské pivo, které se bude čepovat ve fan zónách v Praze i Ostravě, připlatí. Částka za půllitr zlatavého moku z tanku vyjde podle předběžných informací na 110,- Kč. Pro českého fanouška je to částka vyšší, ale i tak, když už na šampionát přijede, tuto částku akceptuje. Pro zahraniční fanoušky se jedná o částku čtyř euro. Právě jim tato částka přijde velice příjemná. Pivo se bude točit do zálohovaných kelímků a platba bude možná pouze platební kartou.

Pro fanoušky, kteří se dostanou na stadion, bude v Praze připraveno pivo z pivovaru Staropramen. v ostravské hale poteče proudem pivo Ostravar. Za 0,4l Staropramenu by měli fanoušci v O2 areně zaplatit 90,- Kč.

Že by o pivo nebylo zájem, s tím ani jeden z pivovarů nepočítá. Letošní šampionát bude opět atakovat rekordní návštěvnost z roku 2015. Právě v tomto roce se v Praze a Ostravě vypilo rekordních 280 tisíc litrů piva.

Najdou se i kritici, kterým se nastavené částky za pivo nelíbí. Zde je nutno podotknout, že se jedná o světovou akci a na šampionátech v zahraničí se částka piva pohybuje ještě výše.

Český fanoušek, který na šampionát přijede, si zlatavý mok určitě rád vychutná. A české mistrovství bez piva? Nepředstavitelné. Zahraniční fanoušci si už na vyhlášené české pivo připravují chuťové pohárky.

Anketa

Je cena 110,- Kč za plzeňské pivo adekvátní velikosti a důležitosti akce?
Ano, cena odpovídá
85,7 %
Ne, je to přehnané
14,3 %
Celkem hlasovalo 7 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz